Mucize diyet

Sonbaharda tüketeceğiniz besinlerle kış aylarında ısı değişimlerinden daha az etkilenerek hastalıklardan korunmak mümkün. Uzm. Diyetisyen Yüksek, bu gıdaları anlatıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Kasım 2015 Güncelleme 01 Kasım 2015, 00:00
Mucize diyet

İÇİNDEKİLER

Metabolizmayı sonbahara hazırlamak, ani ısı değişimlerinde hastalanmamak ve sonbahar depresyonundan korunmak için bazı besinleri sofranızdan eksik etmemeniz gerekiyor. Uzman diyetisyen Merve Yüksek, bu besinleri şöyle sıralıyor:

ELMA: Kalbe yararlı flavonoidler ve antioksidan içerir.

AYVA: Bronşit ve öksürüğe iyi gelir. Çekirdekleri kaynatılıp içildiğinde göğsü yumuşatır. Baş ağrısını geçirir. Brüksel lahanası: Kanser başta olmak üzere hastalıklara karşı vücudun savunma sistemini geliştirir.

TURP: Kökü iyi bir C vitamini kaynağı iken, yapraklarında fazla miktarda A, K vitamini ve folat bulunur. Kanı temizler, gut hastalığına karşı korur.

BALIK: İçeriğindeki Omega-3, fosfor, vitamin ve mineraller, yaşlılarda göz, zihin, karaciğer, kalp ve damar sağlığı üzerinde oldukça önemli role sahiptir.

KARNABAHAR:
İçeriğindeki fitokimyasallar sayesinde anti kanserojendir.

NAR: Vücutta damar sağlığını, özellikle de kalbi korur. Damar tıkanıklıklarına iyi gelir. Taze ceviz ve fındık: Çok iyi bir enerji kaynağıdır, vücuda güç ve enerji verir. Beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Her gün bir avuç tüketilmesi kalp krizi geçirme riskini azaltır.

BAL KABAĞI: Vitamin, mineral, diyet lifi, omega-3 ve antioksidan kaynağı olan bal kabağı cilde iyi gelir. Betakaroten içeren bal kabağı, akciğer, kolon, mesane, serviks, meme ve cilt kanserlerine yakalanma riskini azaltır.