Aşure hastalıklara çare

En az 15 farklı besinin karışımıyla hazırlanan aşure sağlık saçıyor. Kalp hastalıklarından, yorgunluğa kadar her derde deva oluyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ekim 2015 Güncelleme 31 Ekim 2015, 00:20
Aşure hastalıklara çare

İÇİNDEKİLER

Bitkisel protein zengini, küçükbüyük hemen herkesin severek tükettiği aşurenin sağlığa birçok faydası bulunuyor. İçerisinde kurubaklagil ve tahıl grubu ürünler yer aldığı için kolesterol riskinin olmadığını belirten uzmanlar, faydalarını ise şöyle sıralıyor:

* İçinde fındık, ceviz gibi yağlı tohumlar bulunur. Fındık, ceviz Q-3 başta olmak üzere demir, kalsiyum, E vitamini ve B grubu vitaminleri içerir. Bu yüzden kalp hastalıklarına yararlı besin öğeleri içerir.

* Fasuyle, insan vücudunun ihtiyaç duyduğu amino asitler açısından mükemmel bir denge oluşturur. Bakteriyolojik çökme için idealdir.

* Kurubaklagil, incir, kurukayısı gibi barsak hareketlerini hızlandıran besinlerle hazımsızlığa iyi gelir.

* Nişasta, cilt hastalıklarındaki kaşıntıyı keser.

* Hindistan cevizi, böbrek taşı düşürmede etkilidir.

* Tarçın, kandaki şeker miktarını düşürür.

* Badem , beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Akciğer hastalıklarına oldukça etkilidir.

* Kuru üzüm, antioksidan etkisi sayesinde kansere karşı koruyucudur.

* Buğday, zihin yorgunluğuna ve sinir bozukluklarına iyi gelir. Anne sütünü artırır, yüzdeki lekeleri giderir.