Keçiboynuzu pekmez gribe geçit vermez!

Kış kapıya dayandı. Hastalıklar hem vücut sağlığını hem de sosyal yaşamı olumsuz etkiledi. Halsizlik ile ortaya çıkan grip ve nezleye karşı uzmanlar doğal karışımları önerdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ekim 2015 Güncelleme 27 Ekim 2015, 02:28
Keçiboynuzu pekmez gribe geçit vermez!

İÇİNDEKİLER

Soğuk havalar kendini her geçen gün daha fazla hissettiriyor. Isı değişimleri ise hastalıkları beraberinde getiriyor. "Grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi üst solunum yolları rahatsızlıklarına bu mevsimlerde daha sık rastlıyoruz" diyen uzmanlar, hastalığa yakalananlara iksir etkisi yapacak karışım ve bitki çayları tarifleri veriyor. İşte onlardan birkaçı:

KARABİBERLİ SİYAH ÇAY:
Grip, soğuk algınlığı ve öksürüklerin iyileşmesine destek olması adına, 1 fincan çayın içine 1 çay kaşığı karabiber ekleyin.Karıştırdıktan sonra için. Biraz boğazınız yanabilir ama karabiberli çay şifa gibi gelir.

BALLI LİMON:
Bir cezvenin içine yarısına kadar su koyup, suyu ısıtmaya başlayın. Bu sırada cezvenin içine yerleştirdiğiniz çay bardağının içine bir limonu sıkıp, 1 tatlı kaşığı da bal ekleyin. Yavaş yavaş eriyen bal ve ısınan limonu için.

BALLI ZENCEFİL:
1 tatlı kaşığı toz zencefili, yarım tatlı kaşığı balla karıştırın ve macun kıvamına getirin. Günde 2 kere tüketin.

OKALİPTUS ÇAYI:
Göğüs ve burun tıkanıklığı başta olmak üzere gribin belirtilerini hafifleten bu çayı yemeklerden sonra demleyip içebilirsiniz. Keskin bir tadı olan bu çayın tadını yumuşatmak için 1 çay kaşığı bal da ekleyebilirsiniz.

GİNSENG ÇAYI:
Kan hücresi sayısını artırarak bulaşıcı hastalıklara karşı vücudu güçlendiren bu çayı da grip esnasında içebilirsiniz. Ginseng, vücut direncini artırarak iyileşme sürecini hızlandırır.

BALLI ZERDEÇAL:

1 tatlı kaşığı zerdeçalı, yarım tatlı kaşığı balla karıştırıp macun kıvamına getirin. Günde 2 kere tüketebilirsiniz.

PEKMEZLİ KEÇİBOYNUZU:
Yatmadan önce 1'er kaşık keçiboynuzu ve pekmezi karıştırıp yutun. Öksürüğe de iyi gelir.

IHLAMUR:
Hastalanıldığında akla ilk gelen çaydır ıhlamur. Bir miktar ıhlamuru kaynar suda yaklaşık 10 dakika demleyin. İsteğe bağlı olarak içine bal da ekleyebilirsiniz.

NANE ÇAYI:
Nane grip tedavisinde yaygın şekilde kullanılır. Mukusa faydalı olduğu gibi, mikropların kırılmasına ve aynı zamanda gribin neden olduğu nefes darlığı sorunlarının ortadan kalkmasına yardımcı olur. Birkaç nane yaprağını bir bardak suda kaynatın ve soğuduktan sonra için.

LİMONLU EKİNEZYA ÇAYI:
Demlediğiniz çayın içine, 10 damla limon suyu, 1 çay kaşığı bal ilave edip için. Ekinezya çayının bağışıklık sistemine etkisini, bal ve limonun şifalı gücüyle birleştirin.