Ses kısıklığına kırmızı turp

Boğaz ve gırtlak rahatsızlıklarıyla ortaya çıkan ses kısıklığına karşı doğru gıdalar tüketmek oldukça önemli. Uzmanlar, 'Kırmızı turp suyunu gargara yapın bu sıkıntıdan kurtulun' diyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ekim 2015 Güncelleme 26 Ekim 2015, 00:11
Ses kısıklığına kırmızı turp

İÇİNDEKİLER

Sesin normalden az ve alçak perdeden çıkması olarak bilinen ses kısıklığı, genellikle boğaz ve gırtlağın enfeksiyonlu hastalıklarında görülüyor. Ancak bunun bir tümör belirtisi de olabileceğini aktaran uzmanlar, bazı karışımların ses tellerini tedavi edici etkisi olduğunu aktarıyor. İşte o ses seviyenizi düzene sokacak muhteşem karışımlar:

KEREVİZ : Bir litre suyun içine 1 avuç ince kıyılmış kereviz yaprağını katın. Kaynatılmasının ardından süzerek günde 2 kez sabah-akşam gargara yapın.

EBEGÜMECİ : 1 çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı ebegümecini atın. Demlenmesi için 12 saat bekledikten sonra, süzerek ılıtılmak için içi kaynar su dolu olan bir başka kabın içine ılıyana kadar bırakın. Sabah- akşam yarımşar çay fincanı için.

KIRMIZI TURP: Bir miktar kırmızı turbu yıkayıp temizledikten sonra nemli halde mikserden geçirin. Bir tülbent yardımıyla sıkılıp elde edilen su ile gargara yapın.

LAHANA : Bir miktar lahana yaprağını yıkayın. Temizledikten sonra nemli halde mikserden geçirin. Bir tülbent yardımıyla sıkılıp elde edilen bir su bardağı suyunun içine bir adet yumurta sarısı ilave edip için.

İNCİR: 2 adet ince kıyılmış taze incir ile bir su bardağı sütü kaynatın. Sabah-akşam için.