Kolon kanser i: Fıstık, özellikle kadınların kolon kanserine yakalanma riskini azaltır. Haftada en az 2 kaşık fıstık ezmesi yemek, kolon kanserine yakalanma oranını yüzde 27 ila 58 azaltır.
Sinir Hastalıkları: Fıstığın içerdiği polifenolik asitler, kalp sağlığı yanında sinir sağlığı için de faydalıdır. Bunun yanında viral, fungal enfeksiyonları engeller. Fıstık aynı zamanda Alzheimer hastalığına faydası vardır.
Safra taşları: Fıstık veya fıstık ezmesi safra kesesi sağlığına faydalıdır. Haftada sadece 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi, safra kesesinde taş oluşumunu engellediği gibi, safra kesesi sağlığını korur.
Kolester ol: Fıstık kolesterol için faydalıdır. Kötü kolesterolü düşürüp iyi kolesterolün yükselmesini sağlar.
Depre syon: Fıstık içerdiği triptafon ile düşük serotin seviyesini yükselterek, depresyona neden olan nedenleri ortadan kaldırmayı sağlar.
Kan şeker i: Fıstığın içerdiği besinler, kan şekeri seviyesinin dengelenmesini sağlar.