Kırmızı et: Kurban Bayramı'nda tüketilen kırmızı et, doğru pişirildiğinde ve uygun miktarda tüketildiğinde diş sağlığı için faydalıdır. Çünkü 100 gram kırmızı et yaklaşık olarak 286 mg fosfor içerir. Özellikle büyüme ve gelişme çağında, ağız ve diş sağlığı için tüketilen gıdalarda kalsiyum ve fosfor olması gerekir. Fosfor için en zengin kaynak, protein içeriği yüksek olan et ürünleridir.
Süt grubu: Süt, yoğurt ve peynir bol miktarda kalsiyum içermektedir. Kalsiyum, dişin en önemli yapı taşlarından biridir. Bayram tatlılarından sonra bir parça peynir tüketmek, şekerin dişlerdeki çürütme etkisini önleme açısından oldukça önemlidir.
Kereviz: Diş sağlığı için önemli sebzelerdendir. Kerevizi fazla çiğnemek, tükürük salgılanmasını artırır ve bu durum bakterilerin etkisiz hale gelmesini sağlar. Kereviz, aynı zamanda diş etlerine masaj yapıp, aralarının da temizlenmesine yardımcı olur.
Meyveler: Elma ve kivi diş sağlığı için oldukça önemli meyvelerdendir. Mineral ve C vitamini içeren elmanın kabuğuyla birlikte ısırarak yenilmesi, içerisindeki maddeler sayesinde dişlerin temizlenmesini ve kuvvetlenmesini sağlamaktadır.
Kuruyemişler: Kuruyemişlerin içindeki doğal yağlar dişi kaplar ve bakterilere karşı koruyucu bir tabaka oluşturur. Fındık, dişlerin gelişimi için gerekli çinko açısından en iyi besindir. Kuruüzüm de diş çürümelerine karşı engelleyici özelliktedir.