Böbrek taşlarına şeker gibi limonata

Yaşam kalitesini düşüren böbrek taşlarına karşı doğal karışımlar çare oluyor. Uzmanlar, bu sıkıntıya karşı şeker otu eklenmiş ev yapımı limonata öneriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Haziran 2015 Güncelleme 11 Haziran 2015, 00:00
Böbrek taşlarına şeker gibi limonata

İÇİNDEKİLER

Hem erkekler hem de kadınlar hayatlarının bir döneminde böbrek taşı sorunuyla karışabiliyor. Ağrı ve sancıyla hayatı zehir eden bu sıkıntıya karşı ise doğru beslenmek önem taşıyor. Fazla kalsiyum, hayvansal protein, vitamin desteği ve genetik faktörler en sık rastlanan böbrek taşı sebepleri arasında yer alır diyen uzmanlar "Bazı kişilerin vücutlarının genetik olarak böbrek taşı oluşumuna yatkın olduğu doğrudur" diyor. Uzmanlar böbrek taşlarına karşı şu tarifleri veriyor, önerilerde bulunuyor...

Ayı üzümü

Bu bitkinin yaprakları idrardaki asit oranını sınırlar, böbreklerdeki enfeksiyonla savaşır ve idrar yollarını temizler. Böbrek taşları için ayı üzümü destek ürünlerinden faydalanabilirsiniz. Tüm belgeleri ve onayları mevcut olan kaliteli markaların destek ürünlerini tercih etmeyi unutmayınız.

Karahindiba kökü
Organik karahindiba kökü böbrekler için harika bir temizleyicidir. Üstelik böbrek taşlarının çözülmesine de yardımcı olur. Bu bitkiden faydalanmak için düzenli olarak çayını içebilirsiniz.

Kırkkilit otu

Böbrekler için etkili bitkisel çözümlerden biridir. Günde birkaç fincan kırkkilit otu çayı içerek vücutta biriken kalsiyum miktarını dengeleyebilir ve böbrek taşlarının oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Fesleğen

Genel böbrek sağlığı için fesleğen çayı içmeniz öneriliyor. Böbrek taşı için ise her gün bir çay kaşığı fesleğen suyunu bal ile karıştırarak birkaç ay boyunca almayı deneyebilirsiniz. Saf fesleğen suyunun böbrek taşlarının idrar yollarından atılmasına yardımcı olur.

Isırgan otu
İdrar söktürücü olarak bilinen ısırgan otu hem idrar yolu enfeksiyonu hem de böbrek sağlığı için önerilir. Mesane iltihabını azaltan ısırgan otu aynı zamanda böbrek taşlarını da küçültebilir. Isırgan otu çayı böbrek taşı şikayetinde destek olabilecek ürünlerdir.

LİMON, ZEYTİNYAĞI VE İŞLENMEMİŞ ELMA SİRKESİ
Böbrek taşları ve taşların neden olduğu ağrı için oldukça basit tariflerden biridir. Böbrek taşı ilk ağrı yaptığında 4 yemek kaşığı organik zeytinyağını aynı miktarda organik limon suyu ile karıştırın. Karışımı içtikten sonra üzerine 2 bardak su için. Yarım saat bekledikten sonra yarım limonu 1,5 su bardağı (ya da bir büyük boy bardak) suya sıkın ve 1 yemek kaşığı işlenmemiş elma sirkesi ekleyip için. Limon suyu, su ve elma sirkesi tarifini belirtiler daha iyiye gidene dek saat başı tekrarlayabilirsiniz.

NAR SUYU
Her derde deva nar suyu konu böbrekler ve böbrek taşları olunca da karşımıza çıkıyor. Organik nar tüketebilir veya taze sıkılmış nar suyu içebilirsiniz.

ŞEKEROTU İLE TATLANDIR

Taze, çiğ, işlenmemiş, organik yiyecekler sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazlarıdır. Bolca su içmek ise sadece böbrek sağlığı için değil tüm vücut sağlığı adına önemlidir. Her gün şeker otu ile tatlandırılmış limonata içebilirsiniz. Çünkü limon içerdiği sitrat sayesinde böbrek taşı oluşturan maddelerin birleşmesini yani taş oluşmasını engelleyen bir meyvedir. Bol bol tüketmekte fayda var.