Yaşına bak gıdanı seç!

Her yaşın gıdası ayrı. 20'lerde tarçın,brokoli, 30'larda mantar, 40 yaş ve sonrasında ise mor yiyecekler tüketmek gerekiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mart 2015 Güncelleme 05 Mart 2015, 02:25
Yaşına bak gıdanı seç!

İÇİNDEKİLER

Sağlıklı ve güçlü bir bedene sahip olmak her yaşta doğru besinleri tüketerek mümkün. Uzmanlar her yaşta ayrı besin grubuna ağırlık verilmesinin beden ve ruh sağlığına olumlu katkı sağlayacağına dikkat çekerek, "20'lerde tarçın, brokoli, 30'larda yoğurt, kefir, 40 ve sonrası için ise mor yiyecekler tüketin" uyarısında bulunuyor.
Her yaşa uygun beslenme programını şöyle açıklıyor...

20'Lİ YAŞLARDA
Tarçın:
20'li yaşlarda hazır gıdalarla beslenmek çok kolaydır ama yaşınız ilerledikçe fazla şeker ve karbonhidrat kan şekeri seviyenize etki ederek, cildinizin yaşlanmasına sebep olur.
Kahvaltıda bir kaşık tarçın tüketerek hem dengeyi koruyabilir, hem de şeker ihtiyacınıza engel olabilirsiniz.
30'lu yaşlarda

Probiyotikler:
Eğer yeterince yoğurt ve probiyotik içeren gıdalar tüketmeniz gerekiyor.
Özellikle yeni doğum yaptıysanız bu konuya çok dikkat etmelisiniz.

Beyaz mantar:
Beyaz mantarın içinde bulunan ergotinin sağlıksız beslenme, hava kirliliği ve stres yüzünden yaşlanmaya sebep olan toksinleri yok etmeye yardımcı olur. 30'lu yaşlarda bolca beyaz mantar tüketerek cildinizde çizgilerin oluşumunu geciktirebilirsiniz.

Sebze çorbası:
30'lu yaşlardan itibaren cildiniz elastikiyetini ve sağlıklı görünüşünü kaybetmeye başlar. Sebze ağırlıklı vitamin deposu çorbalar ile cildin sarkmasını biraz da olsa geciktirebilirsiniz.

Brokoli: 20'li yaşlarda artık kemiklerin gelişimi hemen hemen tamamlanmıştır. Bu nedenle kemiklerinizi şimdi kuvvetlendirmezseniz, daha sonra bunun sıkıntısını çekebilirsiniz. Süt ve süt ürünlerine ek olarak, kalsiyum zengini
brokoliyi de bolca tüketin.

40'LI YAŞLAR VE SONRASI
Mor yiyecekler:
Yaşlanmanın en kaçınılmaz taraflarından biri de hücre yenilenme hızının yavaşlamasıdır.
Yapılan bilimsel araştırmalar kırmızı erik, üzüm, pancar, patlıcan ve böğürtlende bulunan antioksidanların hücre yenilenme hızını ciddi oranda artırdıklarını gösteriyor.

Keten tohumu:
Keten tohumu ile susamın içinde bulunan lignan maddesi antioksidanların en güçlüsüdür ve 40'lı yaşlarınızda ona çok ihtiyacınız olabilir. Keten tohumu ve susamı, yoğurdunuzun ya da salatanızın üzerine bolca serpiştirerek yiyebilirsiniz.

Badem:
Bu yaşlarda tokluk hissi veren leptin hormonu salgılanması azalır ve bu da iştahınızın açılmasına sebep olur. Açlık krizleriyle savaşmak ve tokluk hissetmek için ara öğünlerde bolca badem yiyebilirsiniz. Badem aynı zamanda formda kalmanıza da yardımcı olacaktır.