Mantarı kurutun!

Bulaşıcı olan, doğrudan temasla kolaylıkla bir başka yere ya da kişiye geçebilen derideki mantar hastalığına karşı kuru erik ilaç gibi geliyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Şubat 2015 Güncelleme 26 Şubat 2015, 01:45
Mantarı kurutun!

İÇİNDEKİLER

Saçlı deride, bedenin hemen hemen her yerinde ortaya çıkabilen mantar hastalığı, kaşıntı ve acı hissiyle can yakıyor. Uzmanlar okullardan, yüzme havuzlarından, ev hayvanlarından ve hastalıklı kişinin giysilerinden bulaşabileceğini belirttiği bu hastalığa karşı bazı karışımların iyi geldiğini ifade ediyor. Ancak bu karışımların genel mantar hastalığı için karışımlar olduğunu vurgulayan uzmanlar, bu tarifleri şöyle anlatıyor...
KURU ERİK: Bir miktar sirkenin içine akşamdan kuru erik taneleri bırakın. Ertesi gün sirkenin içinden alarak bıçakla ikiye kesilip sonra hastalıklı bölgeye sabah ve akşam sürün.
KEPEK: Bir litre suyun içine 100 gram kepek ve dövülerek toz haline getirilmiş bir tatlı kaşığı gülhatmi kökü katıp kaynatın. Sonrasında süzün ve ılıtarak hastalıklı bölgeyi bu su ile yıkayın. Kalan posayı ise hastalıklı bölgeye sürün.
AVŞAR OTU: Bir litre suyun içine bir avuç avşar otu atıp kaynatın. Daha sonra süzerek hastalıklı bölgeyi bu su ile yıkayın. (Bitki zehirlidir kesinlikle içmeyin) n PELİN: Bir miktar taze pelini iyice ezin ve hastalıklı bölgeye sürün.
DEMİR HİNDİ: Bir fincan kaynar suyun içine bir çay kaşığı demir hindi katıp demleyin. Süzerek sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez için.
SARISABIR: Bir kahve fincanı susam yağının içine yarım çay kaşığı sarısabır tozu katıp iyice karıştırın. Daha sonra erik hoşafı ile birlikte için.
PATATES: Bir litre suyun içine iki adet iri doğranmış patates katıp kaynatın. Daha sonra süzerek günde 3 öğün birer çay fincanı için.
SIĞIRKUYRUĞU: Bir litre suyun içine bir tutam sığırkuyruğu katın. Kaynattıktan sonra süzerek günde 3 öğün yarım kahve fincanı için.
YULAF SAPI: Bir litre suyun içine bir tutam yulaf sapı katıp kaynatın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzerek günde 3 öğün birer çay bardağı için.
BÖRÜLCE: Bir litre suyun içine bir avuç börülce katıp kaynattıktan sonra süzerek günde 3 öğün birer çay fincanı için.
DEFNE: Bir miktar defne yaprağının dallarını ve yemişlerini bir arada kaynatarak hastalıklı bölgeyi yıkayın.
PIRASA: Bir litre suyun içine 2 adet pırasa doğrayıp iyice kaynatın. Daha sonra bu su ile hastalıklı bölgeyi sabah ve akşam yıkayın.
MENEKŞE: Bir miktar taze menekşe çiçeğini iyice ezin ve söz konusu hastalıklı bölgeye sürün.
HAŞHAŞ: Bir miktar toz haline getirilmiş beyaz haşhaş tohumunu sirke ile karıştırın ve hastalıklı bölgeye sürün. Sabah ve akşam tekrarlayın.

SABAH-AKŞAM UYGULAYIN...
ACI HIYAR: Kabukları soyulmuş bir adet acı hıyarı ezin ve sabah akşam hastalıklı bölgeye sürün.
Sakız leblebisi: Dövülerek toz haline getirilmiş bir tatlı kaşığı sakız leblebisi ve bir çay kaşığı sakızı karıştırın. Bu karışımı sabahları kahvaltılardan önce yutun. Daha sonra bir fincan kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı sinirli yaprak otu katıp demleyin. Süzerek için.