Ara öğün zayıflatmaz

Doğru sanılan yanlışlar kilo vermeyi zorlaştırabiliyor. Uzmanlar şaşırtıcı ancak gerçek, zayıflamayı kolaylaştıracak açıklamalarda bulunuyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Şubat 2015 Güncelleme 18 Şubat 2015, 00:00
Ara öğün zayıflatmaz

İÇİNDEKİLER

Fazla kiloların zararları ve görüntüsü hem beden hem de ruh sağlığını olumsuz etkiliyor. Alınan kiloları ise geri vermek çok zahmetli oluyor. Uzmanlar, "Zor kilo veriyor, verilen kiloları da hemen geri alıyorsanız, doğru sandığınız bazı hatalar yapıyor olabilirsiniz" diyor. Zayıflamayı eziyet halinden çıkarıp size yardımcı olacak şu doğru ya da yanlış bilgileri aktarıyor...
Diyet kilo vermede en iyi yoldur: YANLIŞ
Araştırmalar diyet yapmanın kalıcı kilo vermede çok da etkili olmadığını ortaya koyuyor. Araştırma insanların yüzde 85'inin diyet sonrasında bir yıl içinde verdikleri bütün kiloları fazlasıyla geri aldığını gösteriyor.
İyi bir kahvaltı kilo vermede etkilidir: YANLIŞ
Yakın tarihli bir araştırma zayıflama da kahvaltının aslında en önemli öğün olmadığını belirtiyor. Ancak kahvaltı da fazla karbonhidrat ve işlenmiş şeker tüketmekten de kaçınmak gerektiği bir gerçek.
Az yağlı gıdalar kilo verdirir: YANLIŞ
Diyet ürünler, daha az yağlı besinler kilo verdirme de sanıldığı kadarda başarılı olamıyor. Üstelik beyin sağlığı için de aşırıya kaçmadan yağ tüketmek gerekiyor. Uzmanlar zayıflamak istiyorsanız, düşük karbonhidrat içeren ve yüksek yağlı diyetleri tavsiye ediyor.
Öğünler arasında yemeyin: DOĞRU
Sık sık ve az yemek yağ yakımı için önemli olduğu söyleniyor. Ancak vücuda birkaç saat açlıktan değil yalnızca alışkanlıktan yemek yemediğinizi bildirirseniz, yağ yakımı ara öğünler yaptığınız zamanlardan daha fazla olacaktır.
Egzersiz kilo kaybına yardımcı olmaz: DOĞRU
Yapılan egzersiz kısa vadede pek işe yaramıyor gibi gözükse de uzun vadede kas kaybına karşı kas yapısını destekler. Özellikle 30 yaş ve sonrasında kas kaybına dikkat edin.
İyi bir uyku kilo vermeye yardımcı: DOĞRU
Uyku yoksunluğu şişkinlik yapar ve gece salgılanan melatonin hormonunun çalışmasını engeller. Dolayısıyla iyi bir uyku çekmek düzenli bir yaşam ve kilo vermeye yardımcıdır.
Kahverengiler en iyisi: DOĞRU
Ekmek, makarna, pirinç... Yapılan araştırmalarda beyaz yağlar vücutta birikirken, kahverengi yağ hücreleri ise fazla enerjiyi yakmak ve kilo vermek için beyaz yağ hücrelerinin boyutunu ve sayısını azaltır. Dolayısıyla kahverengi gıdalar her zaman hem daha sağlıklı hem de kilo vermeye yardımcı.