Nefes darlığına yağ çek

Kandaki oksijenin azalması ile yaşanan nefes darlığı başka ciddi hastalıklar sonucu ortaya çıkabiliyor. Uzmanlar bu sıkıntıya karşı sarımsak, tereyağ ve bal karışımını tavsiye ediyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Şubat 2015 Güncelleme 14 Şubat 2015, 02:23
Nefes darlığına yağ çek

İÇİNDEKİLER

Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen nefes darlığı akciğer dokusunun azalması, yeterli kan dolaşımını engelleyen kalp hastalıkları, kanın oksijen taşıma kapasitesini azaltan kan hastalıkları sonucu kendini gösterebiliyor. Kişinin astım nöbetlerine alerjik nedenler sebep oluyorsa bu ortamın tamamen izole edilmesi gerekmektedir diyen uzmanlar "Aşırı tedirginliklerden, üzüntü verebilecek duygusal sorunlardan, elden geldiğince uzak durulmalıdır. Şişmanlık, sigara içmek ve oksijen ortamı sağlıksız yerlerde bulunmamak gerekir" şeklinde konuşuyor. Doğal karışımların bu hastalığı hafiflettiğini aktaran uzmanlar şunları öneriyor...

İNEK SÜTÜ:
Yarım litre inek sütünün içine 10 adet soyulmuş sarımsak katın. Kaynatılmasının ardından sıcak halde içine bir çorba kaşığı tuzsuz tereyağı ve süzme bal ilave edin. Macun kıvamına gelene ve içindeki sarımsaklar ezilene kadar karıştırın. Her gün aç karnına 2 tatlı kaşığı yiyin.

HAVUÇ:
Bol miktarda havuç rendeleyin. Sıkılarak elde edilen bir bardak suyuna yarım bardak kaynatılmış süt ilave edin ve için. Bu karışımı günde üç kez taze hazırlayarak kullanın. İsteğe göre sütün yerine bir tatlı kaşığı süzme bal da kullanılabilir.

ANASON:
Bir litre suyun içine birer tatlı kaşığı anason, havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan hardal tohumu, kimyon, kişniş ve keraviye, 250 gram çemen, yarım kilo kuru inciri atıp karıştırın. Kaynadıktan sonra kahvaltılardan önce bu karışımdan bir çorba kaşığa bir tatlı kaşığı sirke ilavesiyle kullanın.

LİMON SUYU:
Bir bardak soğuk suyun içine iki tatlı kaşığı limon suyu katın. Bir tatlı kaşığı nöbet şekeri ile birlikte iyice kaynatın. İnce kıyılmış bir çay kaşığı sinirli otunu da katarak demlenmesinin ardından ve her defasında taze yapılmak suretiyle günde üç kez kullanın.

ADAÇAYI:
Bir litre suyun içine iki çorba kaşığı ada çayı, iki çorba kaşığı sığır kuyruğu ve bir çorba kaşığı anason katın. Kaynatıldıktan sonra süzerek günde üç öğün aç karnına birer çay fincanı için.

TERE:
Bir çay fincanı kaynar suyun içine havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı tere tohumunu atın. Demlenmesi için bekledikten sonra süzerek günde sabahları ve akşamları yatarken, bir silme yemek kaşığı süzme bal ilavesiyle birer çay fincanı için.

SOĞAN :
Küçük bir baş soğanı ince kıydıktan sonra üzerine 2 çorba kaşığı bal ilave edin. 12 saat bekletin ve günde üç kez birer çay kaşığı kullanın.