Aşka tatlı dokunuş!

Sevgililer gününü ağız tadıyla geçirmek mümkün. Uzman Diyetisyen Enç, afrodizyak etkisi yaratacak, sizi güçlü kılacak bal ve vanilya tüketimini öneriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Şubat 2015 Güncelleme 14 Şubat 2015, 00:00
Aşka tatlı dokunuş!

İÇİNDEKİLER

Bugün 14 Şubat Sevgililer Günü... Uzmanlar bugün zinde ve dinamik olmanın ilişkiyi olumlu yönde etkileyeceğini bildiriyor. Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, 14 Şubat'a özel beslenme önerilerinde bulunurken şunları aktarıyor: "Sade menüler tercih edin. Porsiyonların büyük olmamasına özen gösterin. Tatlı olarak meyve tatlıları gibi hafif tatlıları tercih edin. Su tüketmeyi unutmayın." Enç, bu özel günde sizi özel kılacak, hangi besinlerin afrodizyak olduğu konusunda da şu bilgileri veriyor:

Bal:
Balda bol miktarda B vitamini bulunur ve testesteron için B vitamini gereklidir. Ayrıca kadınlarda cinsellik hormonu olan östrojen salgılanmasını da düzenler.

Vanilya:
Hem bedeni, hem de sinirleri güçlendirir, cinsel gücü artırır.
Tatlı ve keklerde bol bol kullanılabilir.

Zencefil:
Yüzyıllardır duyguları harekete geçirmek için kullanılan zencefil, cinsel isteği artırıyor. Bu nedenle yediklerinize ya da içtiklerinize biraz da olsa zencefil katabilirsiniz.

İncir:
E ve B vitaminleri açısından çok zengindir. Sindirimi kolaylaştıran incir cinsel yaşamınızı da renklendirir.

Çikolata:
İçerisinde bulunan magnezyum, fosfor ve kafein ile doğal bir afrodizyak olan çikolata şüphesiz ki Sevgililer Günü'nün baş tacı olacak. Ancak kakao oranı yüksek bitter alternatifler hem yağ oranı düşük olduğu için size kilo aldırmayacak hem de sevdiğinizle aranızda ki yakınlığı daha da arttıracak.

Lahana:
İçindeki bazı enzimler cinsel gücü artırıyor. Araştırmalar lahana yiyen erkeklerin yüzde 90'ının aşırı cinsel istek duyduğunu kanıtlıyor.

Kırmızı Biber:
Mutluluk hormonu endorfin üretimini destekleyen capsaicin adlı bileşeni içeriyor. Çalışmalar, bu bileşenin kan dolaşımını ve kalp atışını hızlandırdığını, bunun da cinsel performansa etki ettiğini ortaya koyuyor.

Kereviz:
Çeşitli iç salgı bezlerine tesir eder ve onların faaliyetlerini artırır. Erkeklerde cinsel faaliyeti çok arttırarak vakitsiz iktidarsızlığı önler.

Fındık:
E vitamini içeren fındık, cinsel gücü artmasına da yardımcı oluyor.

Maydanoz:
Maydanoz tam anlamıyla bir vitamin deposudur. Özellikle içindeki B12 vitamini cinsel gücüartırır. Ayrıca stresi azalttığı için psikolojik sorunlardan dolayı cinsel problem yaşayanlara da yardımcı olur.

Çilek:
Lezzetli olduğu kadar cinsel yaşamda da etkili olan çilek neredeyse her derde deva olan meyvelerden. Afrodizyak etkisi bulunan çilek aynı zamanda cilde de iyi geliyor.