Pazı ile sil bastan

Kanserden tansiyona kadar birçok hastalığa çare olan pazı tam bir şifa kaynağı oluyor. Öksürüğü, bronşiti iyileştirip huzurlu bir yaşam sürmeye katkı sağlıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Şubat 2015 Güncelleme 07 Şubat 2015, 00:08
Pazı ile sil bastan

İÇİNDEKİLER

Ispanağa benzeyen sindirimi kolay, bol vitaminli, besleyici bir bitki olan pazıda, A, C ve K vitaminleri bol miktarda bulunuyor. Ayrıca, E vitamini ile demir, magnezyum ve kalsiyum minerallerini içeriyor. Kullanımı antik çağlardan günümüze kadar dayanıyor. Eski çağlarda hasta kişilerin iyileşmesine katkı sağladığı belirtiliyor. Kolon kanseri dahil birçok kanseri önleyici etkisi bulunuyor. Tansiyon, baş ağrısı, bronşit ve diğer enfeksiyon hastalıklarına iyi geliyor. Hastaları iyileştirip, adeta hayatı sil baştan yaşatıyor. Adeta ilaç etkisi oluşturan pazının sağlığa diğer faydaları ise şu şeklide sıralanıyor:
* İştah açıcıdır.
* Vücuda kuvvet verir.
* Hazmı kolaylaştırır.
* İdrar söktürür, kabızlığı giderir ve idrar yollarında yanma şikâyetlerini azaltır.
* Öksürüğe karşı faydalıdır.
* Kansızlığı önler.
* Hamile olanların yemesi doğacak çocukta omurga açıklığı riskini azaltır.

NASIL KULLANILIR?

Pazının kökleri, sapları ve yaprakları pazı yemeği, dolması ve salatası yapılarak kullanılır. Ayrıca, tedavi amacıyla haşlaması yapılıp deri hastalıkları, yanık, şişlik ve basur memelerinin üzerine konursa faydası görülür. Balla karıştırılarak saç çıkmayan deriye sürülürse faydalı olur.