Ses kısıklığına kırmızı turp
Boğaz ve gırtlak rahatsızlıklarıyla ortaya çıkan ses kısıklığına karşı doğru gıdalar tüketmek oldukça önemli. Uzmanlar, 'Kırmızı turp suyunu gargara yapın. Bu sıkıntıdan kurtulun diyor
KEREVİZ: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış kereviz yaprağını katın. Kaynatılmasının ardından süzerek günde 2 kez sabah-akşam gargara yapın.
KIRMIZI TURP: Bir miktar kırmızı turbu yıkayıp temizledikten sonra nemli halde mikserden geçirin. Bir tülbent yardımıyla sıkılıp elde edilen su ile gargara yapın.
LAHANA: Bir miktar lahana yaprağını yıkayın. Temizledikten sonra nemli halde mikserden geçirin. Bir tülbent yardımıyla sıkılıp elde edilen bir su bardağı suyunun içine bir adet yumurta sarısı ilave edip için.
ÖKSÜRÜK OTU: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı öksürük otunu atın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzerek günde 2 kez sabah-akşam bir tatlı kaşığı süzme bal ilavesiyle birer çay fincanı için.
ZENCEFİL: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı zencefil katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzerek, sabah-akşam olmak üzere birer çay fincanı için.
BAL: Bir çay fincanı kaynar sütün içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kereviz kökünü katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzerek, sabah-akşam olmak üzere bir tatlı kaşığı süzme bal ilavesiyle birer çay fincanı için.
SOĞAN: Bir baş orta boy soğan ile 2 adet iri elmayı mikserden geçirin. Daha sonra üzerine bir kahve fincanı süzme bal ve yarım kahve fincanı saf zeytinyağı katıp iyice karıştırın. Günde 2 kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çorba kaşığı yiyin.
SİNİRLİ OT: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı dar yapraklı sinirli otunu ilave edin. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzerek günde 2 kez sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı için.
YOĞURT OTU: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir tatlı kaşığı sarı yoğurt otunu atın. Demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzerek sabah-akşam gargara yapın.
KOYUN OTU: Bir su bardağı kaynar suyun içine bir tatlı kaşığı ince kıyılmış koyun otunu katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzerek sabah-akşam gargara yaparak kullanın.
İNCİR: 2 adet taze ve ince kıyılmış incir ile bir su bardağı süt kaynatın. Sabah ve akşam günde 2 kez süzdürmeden için.
EBEGÜMECİ: Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında ebegümecini atın. Demlenmesi için 12 saat bekledikten sonra, süzerek ılıtmak için içi kaynar su dolu olan bir başka kabın içine ılıyana kadar bırakın. Ardından, sabah-akşam olmak üzere yarımşar çay fincanı yudumlayarak için.