Gece tatlı ye zayıfla!

Fazla kilolar hastalıkları beraberinde getiriyor. Dr. Özgönül, "Tatlıyı 22.00'den sonra ye hem sağlıklı kal hem zayıfla' diyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Şubat 2015 Güncelleme 04 Şubat 2015, 00:00
Gece tatlı ye zayıfla!

İÇİNDEKİLER

Aşırı yağlanma ile birlikte kilolara savaş açan Obezite doktoru Fevzi Özgönül, zayıflamanın beden aklıyla olabileceğini söylüyor. Çorbanın yemeklerden sonra tüketiminin sindirimi kolaylaştırdığını aktaran Dr. Özgönül yine ezber bozuyor. Dr. Özgönül, tatlınında gece tüketilmesi gerektiğini belirtiyor. Yiyeceklerimizi yerken doymak değil, beslenmek önemli diyen Dr. Özgönül, "Doğadaki tüm canlılar sadece açlıklarını gidermek için değil, bedenlerini sağlıklı ve güçlü tutmak için yer. Bu nedenle yediğimiz yemeklerde ilk önce besleyici değeri en yüksek gıdalardan başlamalıyız" diyor.

ETİ SEBZEYLE YİYİN
Gıdaları yerken de sindirim sisteminin rahat çalışmasına özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Özgönül, "Örneğin tek başına et yemek yerine eti sebze veya salatayla yersek çok daha kolay sindirilir. Aynı şekilde özellikle öğle yemeklerinde önce sıvı olan çorbayı içmek, mideyi çorbayla kaplamak demektir. Sonrada yediğimiz katı yemekler çorbanın arasına giremediği için şişkinlik yaratıp sindirimi zorlaşabilir. Önce katı olan yemekleri yediğimizde sonradan sıvı olan çorba çok daha wkolay aralara yerleşip hazmın kolaylaşmasını sağlar" şeklinde konuşuyor. nnTatlıyı gece 22.00'den sonra yemeliyiz, çünkü vücudumuz şeker ihtiyacını karşılamak için besinleri sindirerek içerisinde mevcut olan kompleks şekerleri kullanır diyen Dr. Özgönül şöyle devam ediyor: "Yemek yanında tatlı yenirse, tatlıların içerisinde bul

YEMEKTEN SONRA YEME
Tatlıyı
gece 22.00'den sonra yemeliyiz, çünkü vücudumuz şeker ihtiyacını karşılamak için besinleri sindirerek içerisinde mevcut olan kompleks şekerleri kullanır diyen Dr. Özgönül şöyle devam ediyor: "Yemek yanında tatlı yenirse, tatlıların içerisinde bulunan basit şekerler sindirime gerek olmadan kullanılabilir. Sindirim sistemi diğer gıdaların sindirimine o kadar önem vermez. Dolayısıyla yemeğin yanında yediğimiz tatlı, yemeğin içerisinde bulunan protein ve yağlar yeterince sindirilememiş olur." Sabah kahvaltısının öğleye kadar sindirildiğini ifade eden Dr. Özgönül, "Öğlen yemeğinde tatlı yemezsek o da gece 22.00'ye kadar sindirilir. Böylece vücut temel ihtiyaçlarını almış olur, gece 22.00'den sonra tatlı yersek, bu diğer gıdaların sindirimini etkilemez. Vücudumuz da, biz de zarar görmeyiz" diyor.

HAFTADA SADECE 2 KERE
Tabii ki her gece bunu yaparsak bizden daha akıllı olan bedenimiz tatlı ihtiyacının geldiği bu saatleri bekler, gündüz çalışıp yemekleri sindirmez şeklinde konuşan Dr. Özgönül, bu uygulamanın haftada en çok 2 defa yapılabileceğinin de altını çiziyor.