Sarılığı sirkele

Karaciğerde ciddi boyutta hasarlara yol açabilen sarılık hastalığı can yakıyor. Uzmanlar bu rahatsızlığa karşı gül suyu ve sirke karışımının iyi geldiğini söylüyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ocak 2015 Güncelleme 14 Ocak 2015, 00:00
Sarılığı sirkele

İÇİNDEKİLER

Küçük-büyükherkesi tehdit eden sarılık hastalığında doğal karışımlar önemli rol oynuyor. Uzmanlar sarılığın hayatı tehdit eden ciddi bir rahatsızlık olduğunu belirterek, şu karışımların tüketilmesini öneriyor...

GÜLSUYU VE SİRKE: Sabahları aç karnına bir çay bardağı gülsuyu ile bir çorba kaşığı sirke içilir.

ENGİNAR KÖKÜ: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış enginar kökü katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde 2 kez sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.

LAHANA YAPRAĞI: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış lahana yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde 2 kez sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.

YABANİ YASEMİN: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış yabani yasemin katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde 2 kez sabah ve akşam olmak üzere birer yemek kaşığı içilir.

EKŞİ YONCA: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı ekşi yonca katılıp demlenmesi için kısa süre beklendikten sonra süzülerek günde 2 kez sabah ve akşam olmak üzere birer yemek kaşığı içilir.

CEVİZ YAPRAĞI: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış ceviz yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde 2 kez sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.

PAPATYA ÇİÇEĞİ: Bir litre suyun içine birer silme yemek kaşığı ince kıyılmış rayizane ile papatya çiçeği katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde 2 kez sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.

MAYDANOZ: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış maydanoz katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde 2 kez sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.

PAZI: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış pazı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde 2 kez sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.

SALATALIK: Bir miktar salatalık kabuğu yıkanıp temizlendikten sonra nemli halde mikserden geçirilir. Bir tülbent yardımıyla sıkılıp elde edilen özsuyu 6 saatte bir 3-5 damla çayla karıştırılarak içilir.

KIRMIZI TURP: Bir miktar kırmızı turp yıkanıp temizlendikten sonra nemli halde mikserden geçirilip bir tül- bent yardımıyla sıkılıp elde edilen suyu öğle yemeklerinde içilir.

LİMON: 1 adet limon yıkanıp temizlendikten sonra kabuklarıyla birlikte mikserden geçirilir. Sıkılıp elde edilen öz suyu öğle yemeklerinde içilir.