Safraya çınar dikin

Sindirim güçlüğü ile belirti veren safra taşı hastalığı şiddetli ağrılara neden oluyor. Tedavi edilmezse ölümcül olabiliyor. Uzmanlar, bu rahatsızlık için çınar ağacından elde edilen kürü öneriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ocak 2015 Güncelleme 11 Ocak 2015, 01:31
Safraya çınar dikin

İÇİNDEKİLER

Safra kesesinde biriken taşlar bu organda taş oluşumuna neden oluyor. Bu duruma genellikle safta kesesi iltihabı sebep oluyor. Üç tip safra taşı bulunuyor. 1. Safra boyaları: Kalsiyum ve kolesterolden oluşuyor. 2. Saf kolesterolden meydana geilyor. 3. Yalnız safra boyalarından oluşuyor. Hasta genellikle bir süre safra kesesi iltihabı krizleri geçiriyor. Ya da uzun zamandan beri sindirim güçlüğü şikayetlerinde bulunuyor. Sağ omuza yayılan şiddetli bir ağrı duyuluyor. Bu durum, neden olan taşın safra yolunu terk etmesine kadar sürüyor. Bazen bu taş, safra tıkanıklığı, devam eden ağrı ve artan sarılık olarak izliyor. Uzmanlar, bu tür şikayetleri bulunanların vakit kaybetmeden uzman bir doktora danışmasını öneriyor. Ayrıca bitkisel kürleri öneriyor. İşte safra taşını önleyen mucizevi iksirler:
Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç çınar ağacı (dal kabuğu) katın. Kaynattıktan sonra süzüp günde üç öğün birer yemek kaşığı için.
İyice yıkanmış ve temizlenmiş olan 5-10 adet kara hindibayı (çiçek sapları) gün içinde aralıklarla yiyin.
Kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı acı pelin katın. Demledikten sonra süzün. Sabahları aç karnına akşamları ise yatmadan bir saat önce için.
Kaynar suyun içine bir çay kaşığı yabani mercan köşk katın. Demlendikten sonra süzün. Sabahları aç karnına ve akşamları yatmadan önce için.
Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç ayrık kökü katın. Kaynattıktan sonra süzüp üç öğün için.
Kaynar suyun içine bir çay kaşığı kuşdili katın. Demledikten sonra süzün. Sabahları aç karnına, akşamları yatmadan önce birer çay fincanı için.
Dövülerek toz haline getirilmiş darıfülfül, şerbetçi otu, koyun otu, orman sarımsağı, acı pelin ve naneyi harman edin. Sonra bir litre elma suyunun içine üç çorba kaşığı katın. Süzdükten sonra saat başı için.

TURP SUYU İLE TEDAVİ ET
Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı koyun otu katın. Demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzün. Günde iki kez, sabahları aç karnına ve akşamları yatmadan bir saat kadar önce birer çay fincanı için.
Bir miktar turpu mikser geçirilip, bir tülbent yardımıyla suyu sıkılıp sabahları aç karnına bir çay fincanı için. Bu durum 21 gün boyunca yavaş yavaş arttırılarak (sabahları aç karnına 4 çay fincana kadar) içilir. Bu kürün sonunda tekrar bir çay fincanına düşecek şekilde yavaş yavaş
azaltılarak 21 gün
boyunca içilir

21 gün pancar suyu
Bir miktar pancarı mikserden geçirilip, bir tülbent yardımıyla suyu sıkılıp sabahları aç karnına bir çay fincanı için. Bu durum 21 gün boyunca yavaş yavaş artırarak (sabahları aç karnına 4 çay fincana kadar) için. Bu kürün sonunda tekrar bir çay fincanına düşecek şekilde yavaş yavaş azaltılarak 21 gün boyunca içilir.
Bir miktar ince kıyılmış okaliptüs yaprağı nı bir şişeye doldurun. Üzerine ağzına kadar zeytin yağı ekleyin. Ağzını sıkıca kapatıldıktan sonra şişeyi iki hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletin. Günde üç kez bir kahve fincanı suyun içine beşer damla damlatılarak için.

BOL LİFLİ BESLENİN
Lifli Gıdalar: Kepek ve keten tohumu gibi yüksek lif içeren besinlerin safra hastalığına yakalanma riskini önemli oranda azalttığını (%13) ortaya koyuyor. Ayrıca elma da safra kesesi dostudur ve daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Bitkiler: Safra sağlığı için, zerdeçal, nane yağı, rezene tüketin. Meyve ve Sebzeler: Sebzeleri çiğ tüketmek safraya çok faydalıdır. Maydanoz özellikel tavsiye edilir. Sebzeler, organları temizler ve sindirime yardımcı olur. Sebze ve meyveler dışında lahana turşusu, yoğurt da tüketin.