Şanssız olmak kanser ediyor

Herkesin korkulu rüyası olan kanser, yalnız sağlıksız yaşam sonucu ortaya çıkmıyor. Hastalık, ayrıca şanssızlıkla oluşuyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ocak 2015 Güncelleme 03 Ocak 2015, 00:16
Şanssız olmak kanser ediyor

İÇİNDEKİLER

Yeni bir araştırmaya göre, birçok kanser türü sağlıksız yaşam tarzı ya da genetik etkenler nedeniyle değil, şanssızlık sonucu ortaya çıkıyor. Amerikalı bilim insanları tarafından hazırlanan çalışmada, kanser türlerinin üçte ikisinin önceden önlemez şekilde, hücre bölümü sırasında tesadüfî mutasyonlar sonucu oluştuğu öne sürüldü.

ERKEN TEŞHİS

Science dergisinde yayınlanan araştırmada,
uzmanlar kanserle mücadelede en etkili yolun erken teşhis olduğunu söyledi. Araştırma da yer alan önerilere göre ise insanların sigara, alkol gibi ürünlerden ve tüketmekten uzak durması belirtildi. Tüm kanser türlerinin tesadüfi ya da "kötü şans" eseri ortaya çıkmadığı vurgulanan makalede, akciğer ve cilt kanseri gibi kanser türlerinin yaşam tarzıyla doğrudan bağlantılı olduğu ifade edildi.

'ALKOLÜ BIRAKIN'

Kanserle mücadele yardım kuruluşu Cancer Research de sigara ve alkolün terk edilmesi gerektiğini vurguladı. Kurum sağlıklı beslenmenin kanser riskini azalttığını söyledi.