Gribe limon sık

Sonbaharda artan grip, boğaz ağrısı ve halsizlik can sıkıyor. Bu sıkıntıya karşı zencefilli limon karışımı tüketmek şifa oluyor...

takvim.com.tr
takvim.com.tr GAZETE
Gribe limon sık
mevsim değişiklikleri ile birlikte yorgunluk, kırgınlık, boğaz ve baş ağrıları boy gösteriyor. İstanbul Florance Nightingale Hastanesi'nden Diyetisyen Ece Günay Akkuş, hastalıklarla doğal yollarla baş edebilmek mümkün diyor. Zinde bir sonbahar için şu önerilerde bulunuyor...

* Zencefilin limonla dansı: Limon ile birlikte tüketildiğinde soğuk algınlığına, yağlı bir yemek sonrası ise sindirime yardımcı olur. Boğazınızda veya vücudunuzda halsizlik, ağrı hissettiğinizde taze zencefil rendesi, limon suyu ve balı birlikte tüketin.

NANE EKLEYİN
* Mürver Bitkisinin gizemi: Bağışıklık sistemini güçlendir. Gribe, öksürüğe ve nezleye faydalıdır. Soğuk algınlığını giderip, göğsü yumuşatır. Nane ile birlikte demlenerek tüketilmesi önerilir.

* Boğazınızın kalkanı ada çayı: Bitkinin içerdiği uçucu bileşenler ağız ve boğazda yerleşen enfeksiyonlarda etkilidir.

* Karabiber meyvesi ile ateşi düşürün: Toz edilmiş karabiber ile hazırlanan çay gargara şeklinde uygulandığında boğaz enfeksiyonlarına ve ağrının azalmasına yardımcı olacaktır. Soğuk algınlığına kakule:

* Soğuk algınlığı, bronşit, öksürük, yüksek ateş şikayetlerinin hafifletilmesinde, ağız ve boğaz iltihaplarının giderilmesinde etkilidir.

* Hünnap: C vitamini desteği sağlar. Astım ve solunum sistemi hastalarına , pektin ve müsilaj etkisi nedeniyle çok faydalıdır. Aynı zamanda balgam söktürür.

* Ihlamur: Ihlamur çiçeklerinin iltihap giderici ve ağrı giderici özelliği vardır. Soğuk algınlığı şikayetlerinin ve boğazdaki tahrişin azalmasına, tedavinin hızlanmasına yardımcı olur.

* Kuşburnu: C vitamini zengini kuşburnu, tam kurutulmuş meyveler parçalanıp 10 dakika kaynatılıp hemen tüketildiğinde içeriğindeki C vitamininden yüksek dozda faydalanılabilir.

* Yulaf: Sağlığın korunabilmesi için beta-glukan taşıyan yulaf ürünlerinin kullanılması bağışıklık sisteminin desteklenmesi açısından önemlidir.

* Sarımsak: Kanın antioksidan kapasitesini arttırır, bağışıklık sistemini destekler.