'Kanser've!

Kadınların kabusu meme kanserinde, yanlış beslenme başrolü oynuyor. Uzmanlar konserve gıdaların büyük tehdit oluşturduğunu belirtiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ekim 2014 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:24
’Kanser’ve!

İÇİNDEKİLER

Dünyada en sık görülen kanser türlerinden olan meme kanseri her yıl yüzbinlerce kişinin ölümüne neden oluyor. Uzmanlar, hazır yiyeceklerin büyük tehdit oluşturduğunu belirtiyor. "Konserve vb. yiyecek içeceklerden kaçının" uyarısında bulunuyor. Plastik kaplarda 'bisnefol' gibi kimyasalların maddelerin olduğunu vurgulayan bilim adamları, meme kanseri riskini 2 kat artırdığını aktarıyor. Hastalıktan korunmanın yolunun ise doğru beslenmeden geçtiğini kaydediyor.

TAZE BROKOLİ TÜKETİN
Konserve gıdaların bir kenara bırakılıp, yerine bol bol taze brokoli, havuç, karnabahar gibi sebzelerin tüketilmesi gerektiğini ifade eden Dr. Amanda Hamilton, "A vitamini zengini bu gıdalar karotenoid içeriğiyle meme kanseri riskini azaltır" diyor. Bu besinlerin ayrıca tümör oluşumunu da engellediğini aktaran uzmanlar, çocuklara da yedirilmesi gerektiğini söylüyor.

KETEN TOHUMU SERPiN
Kendisi küçük faydası büyük olan keten tohumu da meme kanserinden korunmada oldukça etkili. Yemek ve salatalara serpeceğiniz keten tohumu lignan zengin içeriğiyle, bu rahatsızlığa kalkan oluyor. Uzmanlar, bağışıklık sistemini de güçlendiren bu gıdayı beslenme programınıza eklemenizi tavsiye ediyor.

EMZİRMEK RİSKİ AZALTIR
Uzmanlar, emzirmenin meme kanser riskini düşürdüğünü aktarıyor. Günlük yarım saat spor yapmak da kansere yakalanma riskini yüzde 20 daha aza indirgiyor. Bunların yanı sıra alkol tüketimi de bu tehlikeni önünü açıyor. Her yıl 3000 meme kanserinin bu nedenle ortaya çıktığı bildiriliyor. Bu nedenle uzmanlar, alkol tüketiminden kaçınılmasının hayati önem taşıdığını belirtiyor.