Ağrısavar 9 gıda

Stres ve yoğun iş hayatı gibi nedenlerle ortaya çıkabilen baş ağrılarından doğal yollarla kurtulmak mümkün. İşte size baş ağrısına iyi gelen 9 mucizevi yiyecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ağustos 2014 Güncelleme 02 Ağustos 2014, 00:37
Ağrısavar 9 gıda

İÇİNDEKİLER

ACI BAHARATLAR: Baharatlı yiyecekler, baş ağrısından daha hızlı kurtulmanızı sağlıyor. Özellikle sinüs tıkanıklığına bağlı ağrılara iyi geliyor. BADEM: İçeriğindeki magnezyum, damarları rahatlatarak vücudu baş ağrısından korur. Magnezyum alımınızı artırmak için muz, kurutulmuş kayısı, avokado, badem, esmer pirinç ve kaju tüketebilirsiniz. TAM TAHILLI EKMEK: Beyne giden enerjinin azalması ve su kaybı baş ağrısını tetikler. Tam tahıllı un, yulaf, meyve gibi doygun karbonatlar ağrıyı giderir. KARPUZ: Susuzluk nedeniyle ortaya çıkan baş ağrısını karpuz gibi su oranı yüksek meyveler tüketerek giderebilirsiniz. Baş ağrısından korunmak için gerekli olan magnezyum gibi mineralleri bol miktarda içeriyor. HAŞLANMIŞ PATATES: Potasyum zengini gıdalar, baş ağrısı çekenlerin imdadına yetişiyor. En iyi potasyum kaynaklarından biri olan haşlanmış patates 721 mg, bir muz 467 mg potasyum içeriyor. KAHVE: Fazlası baş ağrıtan kahvenin bir fincanı ağrıyı kesiyor. YOĞURT: Başınız zonkluyorsa vücudunuz kalsiyum istiyor olabilir. Beyin fonksiyonlarını etkileyen kalsiyum yoğurtta bolca var. SUSAM: İçeriğindeki E vitamini sayesinde östrojen seviyenizi stabilize ederek migren ağrısını önlüyor. ISPANAK SALATASI: Kan basıncını düşüren ıspanak, baş ağrısını hafifletiyor. Ispanak salatası ağrıya iyi geliyor.