Mor kabusa sarı şifa

Ağrıdan şişliğe, felçten ölüme kadar birçok rahatsızlığa neden olan varislere, Prof. Dr. Mocan 'Sarı kantaron çayı ilaç gibi geliyor' diyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Mayıs 2014 Güncelleme 02 Mayıs 2014, 01:11
Mor kabusa sarı şifa

İÇİNDEKİLER

YAŞ üzeri görülme sıklığı olan varis sorunu, kişide hem fiziksel hemde psikolojik sorun yaratıyor. Varisin yüzeysel ve derin olmak üzere 2'ye ayrıldığını söyleyen Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan "Yüzeysel varislerin görüntü sorunu vardır. Ama derin varisler sağlığımızı tehdit eder. Derin varislerde oluşabilecek pıhtılaşma akciğere kaçarak akciğer embolisine yol açarak ölümcül olabilir." şeklinde konuşuyor. Tıbbi tedavilerin yanı sıra yediklerimizin de varis oluşumunda etkili olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mocan şu besinleri öneriyor: C VİTAMİNİ: Narenciye grubu, kuşburnu, limon, domates, lahana, kereviz, muz C vitamini içeriğiyle damar duvarını korur. SARIMSAK: Damar duvarını kuvvetlendirici etkisi vardır. Varis oluşumunu engeller. Damar içi basıncını azaltır. SARI KANTARON ÇAYI: İltihabi reaksiyonu ve damar duvarında bozulmayı engeller. Sarı kantaron bitkisini bir demlikte kaynatın. Günde bir bardak tok karnına için. Kan dolaşımını hızlandırır, varislere karşı etki gösterir. KEKİK ÇAYI, zahter çayı, zencefil de damar ağlığı açısından önemlidir.

Tespit ve tedavisi
"Varislerdeki kapaklar karşılıklı kapanmadığından toplarken kan yer çekimi nedeniyle bacak altında toplanır, bu şekilde bacak şişer ve morarır. Bacakları yukarı kaldırınca azalır ya da kaybolur. Bacaklarda pıhtı oluşup oluşmadığının saptanması önemlidir. Bu doppler ultrason ile tespit edilir. Bu pıhtıların oluşması durumunda ameliyat ve kan sulandırıcı tedavi yapılmalıdır."