Ülser ilacı sığla yağı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mart 2014 Güncelleme 06 Mart 2014, 00:58
Ülser ilacı sığla yağı

İÇİNDEKİLER

SIĞLA ağacından elde edilen sığla yağı yatıştırıcı özelliği nedeniyle özellikle romatizma ağrılarını azaltmakta etkilidir. Mikrop öldürücü etkisi ile özellikle uyuz ve mantar gibi deri hastalıklarını iyileştirir. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Çiğnenirse dişetlerini güçlendirir. Başta mide ülseri olmak üzere, mide hastalıklarında faydalıdır.

Öksürüğe yer elması
YER Elması, A ve C vitaminleri ile kalsiyum, demir ve fosfor mineralleri açısından zengindir. Vücut direncini ve cinsel gücü arttırır. Anne sütünü arttırmaya yardımcı olan yer elması emziren anneler için de faydalıdır. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser. Romatizma, mafsal ve nikris ağrılarını hafifletir. Basur şikâyetlerini azaltır. Cildi güzelleştirir.

Tansiyona şalgam
ŞALGAM, tüm turpgiller gibi, bedenin kansere yakalanma rizikosunu en aza indirgeyen bir besindir. Zengin potasyum içeriğiyle yüksek tansiyonu düşürmektedir. İçerdiği zengin orandaki lifi sayesinde kabızlık çekenlere iyi gelir. Bedene dinçlik sağlayan, mide ve siyatik ağrılarına iyi gelen bir besin olarak bilinmektedir.

Basura düğünçiçeği
SARIOT da denilen düğünçiçeği parlak sarı renkli çiçekleri olan bir bitkidir. Zehirli ve yakıcı bir bitki olduğu için tedavi amacıyla kullanımı çok sınırlıdır. Çayı yapılmaz. Kullanılan yeri köküdür ve haricen kullanılır. Kavak merhemi ile birlikte basura karşı faydalıdır

Tümör düşmanı Aloe vera
ALOE vera besin değeri yüksek bir bitkidir. Vücudu kuvvetlendirir. Sindirim sistemi üzerindeki olumlu etkileri ile sindirimi kolaylaştırır. Deri iltihabı, güneş yanıkları, egzama ve böcek sokmalarında faydalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkilerinin yanında ur, tümör gibi zararlı oluşumların yok edilmesini destekler.

Sindirime karabiber
KARABİBER dünyada en çok kullanılan baharatlardan biridir. Özellikle sindirim sisteminin sağlıklı ve düzenli çalışmasına yardımcı olarak hazmı kolaylaştırır. İdrar ve gaz söktürücü etkisi ile kabızlığı önlemede yararlıdır. İştah açıcıdır. Sindirim sistemindeki mikropları öldürür. Cinsel gücü arttırır. Sinirleri kuvvetlendirir.