'Dip' uyarısı

Hamilelerin civa-kurşun içeren palamut, barbun gibi dip balıkları yemesi yasak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Şubat 2014 Güncelleme 21 Şubat 2014, 00:36
’Dip’ uyarısı

İÇİNDEKİLER

ANNE adaylarına faydalı olduğu bilinen balıkta seçici davranmak gerekiyor. Türkiye Hastanesi diyetisyenlerinden Bahattin Arslan, "Haftada en az iki kere balık yenilmesini istiyoruz. Ancak her balığı değil" diyor. Arslar, şu uyarılarda bulunuyor: "İçerdikleri civa ve kurşundan dolayı uskumru, kalkan, palamut, barbun gibi dip balıklarını ve midye yenilmesini önermiyoruz. Ayrıca kutuda ton balığı, hazır çorbalar, çiğ etten yiyecekler de yasaklılar listesinde." Şişman ve düzensiz beslenen annelerin hamilelik şekeri, zehirlenme ve albümin hastalığı denilen durumlarla karşılaşma riskinin yüksek olduğunu anlatan Bahattin Arslan, ideal kilo alımının 9-14 arasında gerçekleştiğini vurguluyor. Arslan, "Bol sebze-meyve, günde en az 2 bardak yoğurt ve süt tüketilmesi gerekiyor" şeklinde konuşuyor.