Felç riskine balık

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Şubat 2014 Güncelleme 08 Şubat 2014, 00:00
Felç riskine balık

İÇİNDEKİLER

Kırmızı ete oranla daha az yağlı olan balık, bazı özel yağ asitleri içerir. Bu yağ asitleri kan pıhtı oluşumunu engelleyerek, atardamarın tıkanmasını önler. Kalp krizi ve felç riskini azaltır, tansiyonu düşürür. Bu nedenle şeker hastalarının, kalp ve felç
riskine karşı balık yemesi önerilir.

TEMİZLEYİCİ SALATALIK
Salatalığın kendisi ya da suyu cildi bir tonik gibi temizler. Salatalık kabızlığı önler, böbrek ve kalp hastalıklarında vücutta biriken suyun atılmasına yardımcıdır. Enfeksiyonlara karşı etkilidir. İçeriğindeki kükürt sayesinde vücudun korur, kolesterolü de düşürür.

AĞRI KESİCİ KESTANE
KESTANE, B1, B2 ve C vitamin açısından zengindir. Cinsel gücü arttırır. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Hastaların iyileşmelerini hızlandırır. Kan dolaşımını düzenler ve hızlandırır. Varis ve basur şikayetlerini azaltır. Kestanenin kabukları haşlanıp suyu içilirse sinirleri yatıştırır, baş ağrısını keser ve ateşi düşürür.

BASURUN ÇÖZÜMÜ KAVAKTA
KAVAK ağacının yaprak tomurcukları çok özel bileşimlere sahiptir. Bu tomurcuklarından hazırlanan merhemler basur memelerinin ve romatizmanın lokal tedavisinde kullanılır. Kavak odunun yakılmasından elde edilen kömürden yapılan diş tozları da dişlerin temizlenmesine , diş etlerinin güçlenmesine yarar.

BAL ZEKA GELİŞTİRİR
UZMANLARIN 'mucizevi bir besin' olarak tanımladığı bal neredeyse her derde deva oluyor. Bal, antibakteriyel özelliğiyle iyi bir koruyucudur. Öksürüğü keser, ağrıları dindirir. Damarları açar, mideye kuvvet verir. Büyüme çağındaki çocukların zeka
gelişimine büyük etkisi vardır.

KABIZLIĞA YULAF ÇAYI
B grubu vitaminler açısından zengin olan yulafın lapası çıbanları giderir. Yulaf çayı vücuda kuvvet verir, idrarı arttırır ve kabızlığı giderir. Yulaf ya da yulaf unu kaynatılıp elde edilen su süzülüp banyo suyuna katılırsa cildi korur, rahatlatır ve yumuşatır. Ciltteki kızarıklık ve kaşıntıları giderir.

HAZIMSIZLIĞA PORTAKAL
PORTAKAL başta C vitamini olmak üzere P, B ve E vitaminleri ile fosfor, magnezyum ve potasyum minerali açısından zengindir. Karaciğeri çalıştırır. Vücuttaki zararlı maddeleri temizler. Kansızlığa iyi gelir. Hazmı kolaylaştırır. İçerdiği folik asit
hamileler ve bebeklere yararlıdır.

KOLESTEROLE KURU İNCİR
OMEGA-3 ve omega-6 yağ asitleri ve protein ihtiva eden kuru incir balgam söktürür. Kandaki kolesterol oranını düşürerek kalp ve damar hastalıklarına karşı vücudu korur. Kansere karşı da koruyucudur.