Kara lahana zehiri atar

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ocak 2014 Güncelleme 05 Ocak 2014, 00:00
Kara lahana zehiri atar

İÇİNDEKİLER

Yurdumuzun bütün bölgelerinde yetişen kara lahananın faydaları saymakla bitmez: Kansızlığı giderir. İdrar söktürür. Vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Kabızlığı giderir. Kandaki şeker miktarını düşürür. Vücudu hastalıklara karşı korur. Sarılık ve safra kesesi hastalıkları için iyidir. Astımda faydalıdır. İştah açar. Ancak guatr olanlar yememelidir.

Basura civanperçemi
Civanperçemi, hazımsızlığı ve kansızlığı giderir. Kanı temizler. Balgam söktürür, öksürüğü keser. Sinirleri ve vücudu kuvvetlendirir. Bağırsak ve mide gazlarını giderir. İshali keser. Basur memelerini tedavi eder. Kızamık, boğmaca, raşitizm, albasması, aybaşı gecikmesi ve kemik hastalıklarında faydalıdır. İdrar söktürür.

Ihlamur saçları korur
Sinirleri kuvvetlendiren ıhlamur, uyku verir. Kansızlığı giderir. Böbrek ve mesaneyi temizler. Grip ve soğuk algınlığı şikayetlerini giderir. Göğüs ve bronşları yumuşatır. Kabızlığı ve barsak spazmını giderir. Saç dökülmesini önler. Dıştan lokal veya tam banyo halinde alınırsa cildi yumuşatır.

Kanser savaşçısı
Brokoli, kansere karşı bizi koruyan ve ömrümüzü uzatan müthiş bir sebze. Çok miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesine birebir. Mineral ve demir eksikliğini gideren brokoli, vitamin deposu. Bağırsak ve akciğer kanserinden korur, kadınlardaki meme kanserini önler. Ayrıca kalp hastalıklarında da etkilidir.

Egzamaya enginar
Karaciğer ve böbrek yetersizliğinde, bunların sancılarında, sarılık ve gut hastalıklarında, aşırı şişmanlıkta, kurdeşende, romatizmada ve egzamada enginar oldukça faydalıdır. Kan dolaşımını düzeltir. Kolestrolün neden olduğu damar sertleşmelerinde, kalp sancılarında etkili olmaktadır.

Göz dostu kuşburnu
Vitamin zenginliği nedeniyle gözlerin dostu olan kuşburnu, vücuda dirilik sağlar. 100 gram kuşburnunda bir sandık portakala eşdeğer C vitamini vardır. İyi bir raşitizm ilacı, etkin bir kan temizleyicisidir. Bağırsakları yumuşatır. Mide kramplarına ve sindirim sistemi zorluklarına karşı faydalıdır. Romatizma ağrılarını giderir.

Astımlılara lahana
Kansere karşı etkili olduğu bilinen sebzelerin başında lahana gelir. Bol miktarda B, C ve E vitamini, potasyum içerir. Özellikle meme ve rahim kanserine karşı etkilidir. Astımlılara da faydalıdır. Vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Kandaki şeker miktarını düşürür. Sarılık ve safra kesesi hastalıkları için iyidir.

Ağrı kesici papatya
Spazm çözücü, gaz giderici olan patatya, iltihapları iyileştirir. Ülsere karşı koruyucudur. Ağrılı adet şikayetlerini giderir. Bağırsakları çalıştırır. Romatizma ağrılarını hafifletir. Gargara suyu halinde kullanıldığında ağız ve boğaz yaralarını giderir. Papatya suyu ile sabah akşam göz banyosu yapıldığında, çapak oluşumu engellenir.