Kansere domates!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Aralık 2013 Güncelleme 02 Aralık 2013, 00:00
Kansere domates!

İÇİNDEKİLER

Yanlış beslenme mide kanserine yol açıyor. Kanserden korunmak için başta domates olmak üzere, nar, kayısı, havuç gibi meyve suları, sarımsak, üzüm, peynir, yoğurt, şalgam, muz, karnıbahar öneriliyor. Omega 3'ün de kanserden koruyucu özelliği sebebiyle bol bol balık tüketilmesi tavsiye ediliyor.

ERKEKLER TEHLİKEDE
Ülkemizde yılda 20 bin kişinin bu amansız hastalığa yakalandığını, erkeklerde ise riskin daha fazla olduğunu söyleyen uzmanlar, mide kanserinin nedenlerini şöyle sıralıyor: Tuzlu besinleri aşırı tüketmek, yetersiz sebze-meyve yemek, mangalda yanmış et, sigara, alkol, fazla kilo ve kalıtsal faktörler.

BELİRTİLERE DİKKAT!
Hastaların yarısında elle muayenede kitle hissedildiğini söyleyen uzmanlar, şu belirtilere dikkat çekiyor: "Mide bölgesinde ağrı ve midenin ağırlaştığı hissi olur. İştahsızlık ve bunun sonucunda kilo kaybı görülür (şiddetli ve kısa sürede ortaya çıkar). Yemekten sonra rahatsızlık hissi ve mide şişliği olur. Bulantı, kusma yaşanır. Yorgunluk olur. Cerrahi tedaviye başvurulur."

MİDE KANSERİNDEN KORUNMA YOLLARI
Düzenli kontrole gitmelisiniz. Sigara ve alkolü bırakmalısınız. Sıcak ve soğuk içecekler, yapay yiyecekler mide kanserine yol açabilir. Hayvansal yağ kullanımını azaltmalısınız. Egzersiz yapmalısınız. Yorgunluk, kansere yol açabilir. Her fırsatta İstirahat etmelisiniz.