Gençliğin ve sağlığın sırrı doğada saklı. Doğru zamanda tüketildiğinde soğan tansiyonu düşürürken, domates yaşlanmayı geciktiriyor
takvim.com.tr
GAZETE
Günümüzde birçok hastalığın şifası doğada saklı. Katkısız sebze ve meyvelerden yemek, hastalıklara yakalanma riskimizi azaltırken, mevcut olan hastalıklarımızı da tedavi ediyor, hatta yaşlanmayı bile geciktiriyor. Yurtdışında yapılan bir araştırma, kimi besinlerin faydalarının diğerinden daha fazla olduğunu ortaya koydu. İşte bu yiyeceklerden bazılarının şifa sırları şöyle...
Domates: Domatesin birden çok faydası vardır. Kolesterolü kontrol eder, gribi önler, kan basıncınızı düşürür, yaşlanma belirtileri ile savaşır ve cildinizi korur. Ayrıca stresi azaltır ve insanı sakinleştirerek daha rahat düşünmesini sağlar.
Ispanak: Vücudun dayanıklılığını artırır ve vücuda kuvvet verir. Yorgunluğu giderir ve zihni kuvvetlendirir. Yaşlılığa bağlı öğrenme güçlüklerini giderir. Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltır. Ispanak, kansızlığa iyi gelmesinin yanında kanser, kalp ve damar hastalıkları ile soğuk algınlığı, ağız, boğaz ve göğüs hastalıklarına karşı da faydalıdır.
Sarımsak: Sarımsağın çiğ hali veya yağı, mikroorganizmalar üzerinde antibiyotik etkiye sahiptir. Bunun yanı sıra antiseptik işlevi, grip, nezle, ses kısıklığı, astım rahatsızlıklarına, bademcik, romatizma ve eklem enfeksiyonlarına, öksürük ve bronşite iyi geldiği ön plana çıkarılmaktadır. Terletici etkisi nedeniyle ateş düşürülmesine yardımcı olur.
Soğan: Vücut direncini artırır ve vücuda kuvvet verir. Zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Yüksek tansiyonu düşürür. Soğuk algınlığı, grip, astım ve bronşit hastalıklarında faydalıdır. Nefes yollarını açar ve öksürüğü keser. Damar tıkanıklığını önler. Kalp ve damar hastalıkları ile kansere karşı koruyucudur.