Bademciğe ahududu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ekim 2013 Güncelleme 31 Ekim 2013, 00:00
Bademciğe ahududu

İÇİNDEKİLER

Ahududunun çiçekleri kaynatılıp bu su ile gargara yapılırsa bademcik, boğaz ve dişeti iltihaplarına iyi gelir. Bir miktar ahududuyu ezip püre haline getirdikten sonra yüze maske yapılırsa cildi sıkılaştırır ve serinletir. Vücuttaki toksin maddeleri dışarı atar.

Pankreas ilacı altın otu
Altın otunun çiçekli dalları toplanıp kurutulduktan sonra suyla kaynatılarak çayı hazırlanır ve genelde bu şekilde kullanılır. İdrar söktürücü, safra ve pankreas salgısını ve mide suyunu arttırıcı ve idrar yollarındaki taşları düşürmeye yardımcıdır. Eklem ağrısını da azaltır.

Mide ağrısına çitlembik
Çitlembik ağacının meyvesi, yaprakları, tohumları ve sakızı kullanılır. Ayrıca, çitlembik yağı çıkarılır. Ayak terlemelerini keser. Böbrek kumlarını dökmeye yardımcı olur. Mide ağrılarını dindirir. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Öksürüğü keser. Meyvesi müshil etkilidir.

Damar açıcı tahin

Tahin hücre yapısının bozulmasını engeller. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Kansere karşı koruyucudur. Damar sertliğini ve tıkanmalarını engeller. Vücuda alınan ağır metaller, radyasyon ve bazı ilaçların yarattığı toksinlere karşı koruma sağlar.

Uykusuzluğa gelincik
Gelinciğin kullanılan kısımları çiçekleridir. Çiçekler güneşte ve mümkün olduğu kadar çabuk kurutulur. Kurusunun hafif yumuşatıcı ve uyuşturucu bir tesiri vardır. Uykusuzluğu giderir. Yanıkları iyileştirir. Çiçekleri su içinde şişelerde güneşte bekletilerek şerbeti de çıkarılır. Şerbeti ise nefes açar.

Diş etleri için ahlat
Ahlat dikenli bir ağaç olup meyveleri şifa olarak kullanılır ve yenilir. Astım şikâyetleri olanlara faydalıdır. Suyu içildiğinde kan akmasını sağlar. Diş etleri yaralarına iyi gelir. Gözdeki sivilcelere iyi gelir. Kaynatılan suyu ile sarkan cildi kuvvetlendirir.

Kemikler için çikolata
Çikolatanın faydaları saymakla bitmiyor. İçinde bulunan antioksidanlar kanserle mücadele ediyor. Güçlü kemiklerin oluşmasını sağlıyor. Çikolata kadınların kendilerini iyi hissetmelerini sağlayan endorfini salgılatıyor. Dişleri de güçlendiriyor.

Kabızlığa gövem eriği
Gövem eriği ormanlarda bilhassa kireçli topraklarda yetişir. Kökü, kabukları ve meyveleri kullanılır. Kabızlık çekenler yetişkinler gövem eriği şurubundan günde iki yemek kaşığı, küçükler ise bir yemek kaşığı almalıdırlar.