Haftada 2 kez brokoli
Brokoli, meme, prostat, bağırsak ve idrar kesesi kanserlerine karşı güçlü bir koruyucudur. Kemik ve diş yapısını güçlendirir. Kalp ve iskelet çalışmasını etkin kılan potasyum bakımından da etkilidir. Hücre zarlarına ve DNA'sına zarar veren serbest radikalleri de etkisiz hale getirir. Haftada 2 kez yemelisiniz.
Kivi gençleştiriyor
Çok zengin bir C vitamini deposu olan kivi mutlaka tüketilmeli. Sindirimi kolaylaştıran kivi, kabızlığı da önlüyor. Tansiyonu ve kandaki kolesterol bağışıklık sistemini güçlendirir. Yaşlanmanın ciltteki belirtilerini azaltır. Haftada 2-3 kez tüketilmesi tavsiye ediliyor.
Patlıcan kan yapar
Türk mutfağının vazgeçilmez sebzelerinden patlıcan kansızlığı giderir. Karaciğer ve pankreasın düzenli çalışmasını sağlar. Kilo vermeye yardımcı olur. Böbrek yanmaları ve ağrılarını keser. Sinirleri yatıştırır.
Gripten tere ile kurtul
Başta C vitamini olmak üzere birçok vitamin ve mineral içeren tere; karaciğer, böbrek ve bronşları çalıştırıyor, gribi geçiriyor, kan şekerini düşürüyor, kansızlığı gideriyor. Acı tadı ve diğer maddeleriyle mideyi çalıştırıp hazmı arttırıyor.
Havuç kanser düşmanı
Haftada 5 kere yendiği takdirde kadınlarda kalp enfarktüsünü, felç tehlikesini yüzde 68 azaltıyor. Günde iki havuç erkeklerde kandaki kolesterolü yüzde 10 oranında azaltıyor. Her gün yenen bir havuç da akciğer kanseri tehlikesini yarıya indiriyor. Bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor.
Salatalık kanı temizler
A, C, B1 ve B2 vitaminleri ile fosfor, demir, kükürt, manganez ve protein içeren salatalık kanı temizler. Bağırsakları yumuşatır ve kabızlığı giderir. Basura iyi gelir. Harareti keser. Sinirleri yatıştırır. Yorgunluğa iyi gelir.