Fasulye sırığı olmanın yolu

Sağlığımız için olduğu kadar boy uzaması için de en önemli etken beslenme. Uzmanlar, bol bol süt içilmesini ve soya fasulyesi tüketilmesini önerdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ekim 2013 Güncelleme 08 Ekim 2013, 00:00
Fasulye sırığı olmanın yolu

İÇİNDEKİLER

Anne ve babanın boyu kısa diye çocuğun da kaderi bu olmak zorunda değil. Her nesil bir önceki nesile göre daha uzun olurken, çocuğunuza yedirdikleriniz ve içirdikleriniz de boyu için çok önemli. Diyetisyen Gizem Tutar, özellikle bazı besinlerin boy uzamasında önemli rolü oynadığını kaydetti. İşte boy uzatan gıdalar...

SÜT
Gün boyunca 2 su bardağı süt içilmesi boy uzamasının desteklemesinin yanı sıra çocuğunuzun kemik yapısının da güçlenmesini sağlar. Gece yatmadan önce içilen süt, büyüme hormonu salgılanmasına yardımcı olur.

SÜT ÜRÜNLERi
Yoğurt, ayran ve peynir çocuğunuz sebze yemeği tüketirken tabağında mutlaka bulunmalıdır. Peynir yemeyen çocuklara, peyniri börek, poğaça gibi seveceği yiyeceklerin içerisine koyarak verebilirisiniz.

BROKOLi
Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve vücudun korunmasında başrol oynayan brokoli, çocuğunuzun boyunun uzamasını sağlayan önemli bir sebzedir. Belirli aralıklarla brokoli yedirdiğinizde, çocuğunuz bu sebzeyi tüketmeyi alışkanlık haline getirecektir.

KURU MEYVELER
Kuru meyveler kalsiyum kaynağıdır. Bu sebeple boy uzamasını sağlar. Ara öğün olarak veya süt ile birlikte tatlı ihtiyacını gidermek için yedirilebilir. Gün içinde 4-5 kayısı, 2 incir, 1 avuç siyah üzüm seçeneklerinden birini tercih etmeniz yeterli.

SUSAM
En yüksek kalsiyum içeren besin olması nedeni ile çocukların beslenmesinde önemli olan susam, yüksek yağ içeriği nedeni ile de dikkatli tüketilmelidir. Çocuklara bazı günler ekmek yerine simit verilebilir.

SOYA FASULYESi
Soya fasulyesi kalsiyum içeriği zengin olan besinlerdendir. Çocukların boyunun uzamasına katkısı olacak bu besinin, ihmal edilmemesi gereklidir. Salatalara katılarak yedirilmelidir.