Kolesterolün düşmanı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ağustos 2013 Güncelleme 28 Ağustos 2013, 00:35
Kolesterolün düşmanı

İÇİNDEKİLER

İncir, içerdiği 'benzaldehit' adlı madde ile kanserli hücrelerin büyümesini engelliyor ve kansere karşı etkili olur. Ayrıca yüksek oranda lif içerdiği için kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlayan meyve. sindirimi kolaylaştırırken, bedeni bakterilere karşı koruyor.

Fesleğen ile sakinleş
Sakinleştirici özelliği ile vücudu rahatlatır. Enerjiverir. İştah açıcıdır. Hazımsızlığı giderir. Öksürüğü ve baş dönmesini keser. Ağız içindeki yaralara karşı faydalıdır. Arı sokmasında zehrin etkisini azaltır. Cildi rahatlatır. Fesleğenin yağı ise selülit giderici olarak kullanılır.

Dereotu troidini çalıştırır
Özellikle C ve D vitamini bakımından çok zengin olan dereotu, safra ve sindirim suyu salgılanmasını sağlar. Kaynatılıp suyu içildiğinde idrar söktürürcü de olan ot, anne sütünü çoğaltıp, kansere karşı koruduğu da bilinir.

Saçlarınız parlasın
Saça parlaklık ve canlılık veren ısırganotu, alerjiye karşı direnci artırır. Karaciğeri ve böbrekleri temizleyen ısırganotu, sindirimi düzenlemeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.

Cinsel isteği arttırır
İştah açan zencefil, özellikle eklem iltihaplarına karşı oldukça faydalıdır. Bulantıları gidermeye yardımcı olur ve kusmayı önler. Vücut direncini, bedensel ve zihinsel gücü arttırır. Bağışıklık sistemini güçlendiren zencefil, ayrıca cinsel isteği arttırır.

Cildinize güzellik gelsin
Zambak suyu çıkarılarak yüze sürüldüğünde, yüzde beliren lekeleri geçirir. Ayrıca, yüze parlaklık verir. Zambaktan elde edilen zambak yağı, başta kırışıklıkları gidermek olmak üzere, cilt bakımı için kullanılır.

Enerji küpü yerfıstığı
Yerfıstığı vücuda enerji ve kuvvet verir. Kasların ve kemiklerin güçlenmesini sağlar. Cinsel gücü arttırır. Kandaki kolesterol oranını düşürerek kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır. Bağışıklık sistemini destekler.

Kaşıkotu ile dişe kuvvet
Turpgiller familyasından olan kaşıkotu, skorbütte ve sıracada faydalıdır. Diş eti iltihaplarını giderir. Diş etlerini kuvvetlendirir.

Lahana ile zehrini at
Kansızlığı gideren lahana idrar söktürücüdür. Vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlayan lahana, mide ve bağırsak yaralarını yumuşatır. Kandaki şeker miktarını düşürür. Kansere karşı korur. Guatr olanlar yememelidir.