Cevizle gücün artsın

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ağustos 2013 Güncelleme 24 Ağustos 2013, 00:00
Cevizle gücün artsın

İÇİNDEKİLER

Kanı temizleyen ceviz, kansızlığı giderir. Verem ve şeker hastalığında hem besleyici, hem de tedavi edicidir. Her sabah kahvaltıda bir miktar ceviz içi yenmesi zekayı geliştirken, yeşil ceviz meyvelerinin kabukları kaynatılarak içildiğinde erkeklerde cinsel gücü artırdığını biliniyor.

Başınız ağrımasın
Bedeni ve zihni yorgunluğu gideren badem, sinirleri güçlendirir. Beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir. Kan şekeri düzeyini ayarlar, kanser riskini azaltır.

Mide bulantısını keser
Adaçayı mide ve bağırsak gazlarını giderir. Mide bulantısını keser. Hazım sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Göğsü yumuşatan çay, astım hastaları için yararlıdır. Safra kesesini çalıştırır. Menopoz sonrasını belirtileri hafifletir.

Vücuda dinçlik verir
Vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlayan ahududu, terletir ve idrar söktürür. Kabızlığı giderir. Vücuda dinçlik verir. Kansızlığa ve verem hastalıklarına karşı faydalıdır. Dokuları sıkılaştırıcı ve güçlendirici etkisi vardır. Böbrek hastalığı olanların taze olarak tüketmesi taviye edilir.

Hıçkırıktan kurtulun
Hazmı kolaylaştıran anason, iştah açar. Mide ve bağırsak gazlarını söktürür. Şişkinliği azaltır. İdrarı arttırır. Öte yandan kusmayı ve ishali keser. Hıçkırıktan kurtulmak için de kullanılır. Akciğerleri rahatlatır, sinüzite iyi gelir.

Boğaz iltihabının ilacı
Göğsü yumuşatan ebegümeci, öksürügü de keser. Mide bulantısı ve kusmaları önler. Ateşi düşürüp vücuda rahatlık verir. Boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir. Ayrıca ebegümecinin, dişeti hastalıklarını tedavi edici özelliği vardır.

Felce karşı ıspanak
Ispanak kalp hastalıklarına, felce, yüksek tansiyona, yaşlılığın getirdiği göz hastalıklarına, kansere, hatta psişik rahatsızlıklara karşı da etkili bir sebzedir. Derideki lekelenmelere karşı da etkilidir.

Kekik ile kuvvetlen
Bedeni kuvvetlendiren kekik, hazmı da kolaylaştırır. Kalp çarpıntısını keser. Stres ve uykusuzluğa iyi gelir. Bağırsak iltihaplarını iyileştirir. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardım eder. Kandaki şeker miktarını azaltır.

Östrojeni azaltır
Soya, içerisinde östrojen hormonuna benzer işlev gören ve bu hormonun etkilerini sulandıran bir madde içerir ve buda kadın bünyesi için son derece yararlıdır. Göğüs, rahim ve boyun kanserine yakalanma riskini azaltır.