Enerji topu bezelye

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ağustos 2013 Güncelleme 11 Ağustos 2013, 00:00
Enerji topu bezelye

İÇİNDEKİLER

Bezelye, vücuda enerji verir ve vücudu kuvvetlendirir. Kasların gelişmesine ve yenilenmesine yardım eder. Kansızlığa iyi gelir. Kan kanserine karşı koruyucudur. Karaciğerin çalışmasını düzene sokar. Özellikle taze bezelye, bağırsakları çalıştırarak kabızlığı giderir.

Fosfor kaynağı
Bol miktarda fosfor içeren kabak çekirdeği, kemik ve dişlerin oluşumu, kalp kasının kasılması ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesini sağlar. Bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcıdır. Prostat hastalıkları üzerinde etkilidir. Birçok prostat ilacının bileşiminde kabak çekirdeği bulunur.

Mide dostu havlıcan
TıbbÎ faydasının çok olduğu bilinen havlıcanın kaynatılan suyu bir miktar içildiğinde mîde ağrılarına ve ekişemesine, romatizma ve kulunca iyi geldiği bilinir. Ağız kokusunu gideren bu ot, balgam söktürür ve tükürük ifrâzâtını arttırır.

Aşırı terlemeye son
Adaçayı sıkça içildiğinde tüm bedeni güçlendirir, kalp krizi tehlikesini azaltır. Aşırı ve gece terlemelerinde neden olan hastalığı iyileştirir ve bu hastalığın neden olduğu aşırı güçsüzlüğe, canlandırıcı etkisi sayesinde son verir.

Hazmı kolaylaştırır
C vitamini bakımından zengin olan greyfurt, karaciğerin normal çalışmasını sağlar, hazmı kolaylaştırır, vücutta biriken suyu ve zehirli maddeleri atar, kanı temizler. Ayrıca akciğer ve göğüs hastalıklarında faydalı bir meyvedir.

Vücudunuz dinç olsun
C vitamini olarak oldukça zengin olan iğde, soğuk algınlığı ve gribin önlenmesinde fayda sağlamaktadır. Vücuda dinçlik kazandırarak öksürük ve göğüs ağrılarını kesmektedir. Ayrıca iğde, böbrek ve safra kesesi ağrıları çeken hastalara da önerilmektedir.

Kalbin dostu enginar
Kanın temizlenmesine ve vücuttaki toksin maddelerin atılmasına olan enginar, kalbe de çok faydalıdır. Enginar, hem kalp adalelerini güçlendirir hem de kalbi ritme sokar. Diyabet rahatsızlığı yaşayan hastaların da dengeli bir biçimde enginar yemelerini önerilir.

Tansiyona ökse otu
Ağaçlarda asalak olarak yaşayan bir bitki olan ökse otu, birçok rahatsızlığa karşı kullanılmaktadır. Özellikle yüksek tansiyon hastalığının giderilmesinde kullanılan ökse otu, hazmın kolaylaşmasında ve kan dolaşımının hızlanmasında etkilidir. Ancak aşırı tüketimi, vücuda zarar verebilir

Kansızlığa karşı karadut
Pekmez, marmelat gibi besinlerin ana kaynağı olan karadut, özellikle kansızlığın en doğal çözümüdür. Ayrıca karadutun yaprakları kaynatılıp içildiğinde, nefes darlığı ve astım gibi rahatsızlıklara da iyi gelmektedir.