Taşları ve kumu döker

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ağustos 2013 Güncelleme 03 Ağustos 2013, 00:00
Taşları ve kumu döker

İÇİNDEKİLER

Bağırsakların ve böbreklerin düzenli çalışmasını sağlayan muşmula, böbrek ve mesanedeki kum ve taşları dökmeye de yardımcı olur. Bağırsak iltihabına karşı faydalıdır. İshal ve dizanteriyi giderir. Sinirleri güçlendirir. Mideyi kuvvetlendirir.

Sindirime iyi gelir

Keten tohumu, sindirim problemi olanlar için yararlı bir bitkidir. Kabızlık şikayeti çekenler, keten tohumunu tüketebilirler. Kronik öksürük ve bronşite faydalı olan tohum, idrar artırıcı özelliği de vardır.

Uyumak için bal yiyin
Sinirleri bozulanları, sakinleştirmek için yemesi tavsiye edilen bal, uyku problemi yaşayanlara süt ile bol sulandırılıp içirilir. Az sirke ile karıştırılıp ağızda çalkalanırsa, ağızda koku kalmaz. Ilık bir beze sürülüp, boğaza sarılırsa boğaz ağrılarını keser.

Bağırsak çalıştırır
İshali kesen, mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayan çakal eriği, ateşli hastaların kalbini kuvvetlendirir. Terletir ve vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir. Anne sütünü artırır.

Öksürüğü keser
Ebegümeci, göğsü yumuşatır, öksürük keser. Mide bulantısı ve kusmaları önler. Ateşi düşürüp vücuda rahatlık verir. Boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir. Dişeti hastalıklarını tedavi eder. Ayrıca göz altındaki kırışıklara ve şişliklere de iyi gelir.

Bakterileri yok eder
Meyan Kökü, iştahı açar, hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Zararlı bakterilere ve iltihaplara karşı etkilidir. Kronik hepatit ve siroz tedavisinde oldukça faydalı olan meyan kökü, kanseri önlemeye yardımcı olur.

Bedeni kuvvetlendirir
Zahterin, hazmı kolaylaştırır. Kalp çarpıntısını giderir ve sinirleri kuvvetlendirir. Bağırsak, böbrek ve mesane şikayetlerinde faydalıdır. Uyarıcı ve bedeni kuvvetlendiricidir. Mikrop öldürücüdür. Yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Mantar şikayetlerine karşı da faydalıdır.

Kalbe iyi gelir
Marrupun, mide, bağırsak ve mesane rahatsızlıklarına iyi gelir. Ülser yaralarını iyileştirmeye yardımcı olur. Safrayı arttırır. Kalp hastalıklarında faydalıdır. Kanserli hücreleri öldürücü etkileri ile özellikle lösemi de kanser tedavisini destekleyicidir. İltihap gidericidir. Hepatite karşı da faydalıdır.

Mikropları öldürür
Vücuda güç veren limon, damar sertliğini ve tıkanıklığını önler. Kanı temizler ve kan dolaşımını kolaylaştırır. Mikrop öldürücüdür. Besin zehirlenmelerinde ve böcek ısırıklarında kullanılır. Rahatlatıcı etkisi ile vücuttaki ağrıları hafifletir, ateşi ve tansiyonu düşürür. Dişleri beyazlatır.