Oruçta sağlık iftarda başlar
Orucunuzu tutarken dengenizi bozmayın. Uzmanlar, Ramazan'da oruç açtıktan sonra sahura kadar 5 öğün yemeyi tavsiye etti. Su ise yemek aralarında içilmeli.
20 DAKİKA ARA...
Yazar, özellikle yaz aylarında metabolizma hızı yavaşlayacağı için, kısa sürede ve çok miktarda besin tüketiminin, kan şekerinin aniden yükseltip düşmesine neden olacağını söyledi. Yazar, "İftar öğününü zamana yayarak yemek, porsiyonlar arasında yaklaşık yirmişer dakikalık molalar vermek gerekli" dedi. İşte Beslenme Uzmanı Burcu Alkışoğlu Yazar'dan iftar ve sahurlar için tavsiyeler...
SUYU NASIL İÇMELİ?
Yemeklerin sindiriminin kolaylaşması için, yemek aralarında sıvı alınmalıdır. Bol ve soğuk su, yavaş yavaş ve oturarak içildiğinde kilo vermeye de yardımcı olur. Günlük 2- 2.5 litre içilmesi gerekir. Çay veya kahve tüketimi de yemekten 45 - 50 dakika sonra olmalıdır.
RAMAZANDA NE YEMEMELİ?
Tuzlu yiyecekler
Turşular
Tuzlu ayran
Yağlı börekler
Glisemik endeksi yüksek yiyecekler
Karbonhidratlı yiyecekler
SAHUR ÇOK ÖNEMLİ
Öğün sayısını bire düşürmek mide asit salgısını attıracağı için sakıncalıdır. Ayrıca sahura kalkmamak, gün içerisinde, baş ağrısı, baş dönmesi, yorgunluk, dalgınlık, unutkanlık, dikkat kaybı ve uykuya neden oluyor.
İFTARDA NELER YEMELİ?
Çorba
Süt ürünleri
Tahıllar
Et
Kuru baklagiller
Haşlama
Izgara
Sebze
Salata
SAHURDA NELER YEMELİ?
Süt
Süt ürünleri
Tahıllar
Yumurta
Sebze
Meyve
İFTAR ÇORBASI NE OLMALI?
Sebze
Mercimek
Tarhana türü
TATLI OLARAK NE YEMELİ?
Hurma
Güllaç
Sütlaç
Tel kadayıf
Meyve