Limon cildi canlandırır

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Temmuz 2013 Güncelleme 17 Temmuz 2013, 00:00
Limon cildi canlandırır

İÇİNDEKİLER

C Vitamini deposu olan limonun kabukları haşlanıp suyu içilirse vücudu kuvvetlendirir. Limon suyu ile gargara yapılırsa ağız, boğaz ve bademcik iltihaplarına iyi gelir. Limon suyu ile banyo yapıldığında kan dolaşımını hızlanır ve cilde canlılık kazandırır.

Fesleğen güzelleştirir
Fesleğen sakinleştirici özelliği ile vücudu rahatlatır. Enerji verir. İştah açıcıdır. Hazımsızlığı giderir. Ağız içindeki yaralara karşı faydalıdır. Arı sokmasında zehrin etkisini azaltır. Çayı yapılıp içilirse bağırsak gazlarını giderir. Cildi rahatlatır. Fesleğen yağı selülit şikayetlerini de azaltır.

Gaz sancısı olana kimyon
Frenk kimyonu iştah açıcı ve uyarıcıdır. Anne sütünü arttırır. Bağırsaklarda gaz oluşumunu engelleyici etkiye sahiptir. Mideye faydalıdır. Sindirimi kolaylaştırır. Solunum yolu hastalıklarında faydalıdır. Balgam söktürür. Ağız kokusunu giderir.

Ağrı kesici çörekotu
Çörekotu vücuda kuvvet ve zindelik verir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. İştahı açar. Hazmı kolaylaştırır. Kokusu baş ağrısını keser. İdrar ve adet söktürücüdür. Nefes darlığı, astım ve öksürüğe karşı faydalıdır. Yağı saç dökülmesini ve kepeği azaltır.

Bronşite kafur ağacı
Kafur ağacının odunu su buharında damıtılarak renksiz ve şeffaf bir yağ olan kafur yağı elde edilir. Kokusu keskin, tadı yakıcı ve acıdır. Uyarıcı etkisi ile kalbi, beyni, sinirleri ve solunum sistemini uyarır. Bronşit ve akciğer hastalıklarına iyi gelir.

Prostata mahlep
Mahlep ağacının tohumu kumarin, silisilik asit ve prusik asit içerir. İdrar ve balgam söktürücüdür. Nefes darlığı ve sıtmaya karşı faydalıdır. Ağrı kesicidir. Vücuda kuvvet verir ve cinsel isteği arttırır. Şeker hastalarına ve prostat şikayeti olanlara tavsiye edilir.

Muşmula taş döker
Muşmula meyvesi C vitamini ile karoten ve çeşitli mineraller içerir. Bağırsakların ve böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar. Böbrek ve mesanedeki kum ve taşları dökmeye yardımcı olur. Bağırsak iltihabına karşı faydalıdır. İshal ve dizanteriyi giderir. Sinirleri güçlendirir. Mideyi kuvvetlendirir.

Kalp için misk çiçeği
Misk çiçeği kaynamış suda demlenerek kullanılır. Sinirleri yatıştırır ve vücudu rahatlatır. İdrar söktürücüdür. Kalbe kuvvet verir. Kalp krizi ve felce karşı faydalıdır. Cilt bozuklukları ve egzamayı gidermeye yardımcı olur. Boğaz ağrısı ve öksürüğe karşı faydalıdır.

Laden öksürüğü keser
Laden otunun yaprakları kaynatılmış suda demlenerek çayı yapılabilir. Alerjiye ve cilt hastalıklarına karşı haricen de kullanılabilir. Balgam söktürücü özelliği bulunmaktadır. Öksürüğe ve solunum yolundan şikayet edenlere iyi gelir.