Kirazla gözünü aç

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Haziran 2013 Güncelleme 07 Haziran 2013, 00:00
Kirazla gözünü aç

İÇİNDEKİLER

Sindirim gücünü artıran ve idrar söktürücü özelliği ile böbrek dostu olan kiraz, taş ve kum oluşumunu da önlüyor. Kiraz, uzun vadede kişide diyabet görülme riskini de azaltıyor. A vitamini kaynağı karoten içeren kiraz, aynı zamanda gözlerin de dostu!

Limon Otu ateş düşürür
Adını limon kokulu yapraklarından alır. İştah açar, mideyi rahatlatır ve hazmı kolaylaştırır. Ateş düşürücüdür. Soğuk algınlığı, bronşit ve öksürükte faydalıdır. Adet düzenleyici etkilere sahiptir. Sinirsel baş ağrısına iyi gelir.

Erik, iştah açıcıdır
Erik vücuda güç ve enerji verir. Beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Sinirleri sakinleştirir. Kansızlığa iyi gelir. Erik sindirim sistemine de faydalıdır. İştah açıcıdır. Hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürücüdür ve kabızlığı giderir.

Bamya halsizliği giderir
Bamya, mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak sindirim sistemine yardımcı olur. İdrar söktürücüdür ve kabızlığı gidermekte faydalıdır. Mineraller açısından da zengin bir sebze olan bamya, halsizliğe iyi gelir.

Semizotu taş döker
Mide ve bağırsak hastalıklarına iyi gelen semizotu, idrar söktürür ve kabızlığı giderir. Kanı temizler. Böbrek taşlarını dökmeye yardımcı olur. Bronşları açarak bronşite iyi gelir. Kandaki şeker oranını düşürür.

Muşmula hamile ilacı
Bağırsak iltihabına karşı faydalı olan Muşmula, ishal ve dizanteriyi giderir. Sinirleri güçlendirir. Mide hastalıklarına iyi gelir. Kan dolaşımını düzenler. Kadınlarda düşük yapmayı engeller.

Kudret Narı ülsere çare
Mide ve bağırsak ülserini azaltan Kudret Narı, egzama, sedef ve çıban gibi cilt hastalıklarına da iyi gelir. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Karaciğeri güçlendirir. Yaprakları mide ağrısı, soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir...