Kalp dostu hurma

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mayıs 2013 Güncelleme 27 Mayıs 2013, 00:00
Kalp dostu hurma

İÇİNDEKİLER

Pazı öksürüğü keser

Pazıda, A, C ve K vitaminleri bol miktarda bulunur. Vücuda kuvvet verir. Hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürür, kabızlığı giderir ve idrar yollarında yanma şikâyetlerini azaltır. Öksürüğe karşı faydalıdır. Kansızlığı önler. Hamile olanların yemesi doğacak çocukta omurga açıklığı riskini azaltır.

Gözler için yumurta

Yumurta sağlıklı yaşam açısından gerekli A, D, E ve B grubu vitaminlerini önemli oranda içerir. Çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşır. İçerdiği kolin maddesi beynin gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Ayrıca gözler ile kemiklere faydası büyüktür.

Kalp dostu hurma

Besleyici değeri oldukça yüksek olan hurma, hamile ve yeni doğum yapmış olanların kendilerini toparlamasına çok yardımcı olur. Kansere, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Kalp krizi riskini azaltır. Soğuk algınlığına da iyi gelir.
Karaciğere turp

Acımsı bir tadı olan turpun kökü C vitamini, kükürt ve iyot bakımından zengindir. Karaciğeri kuvvetlendirir ve şişliğini indirir. Sarılığa karşı da faydalıdır. Böbrek kumlarını ve safra taşlarını dökmeye yardımcı olur. Solunum yolu hastalıklarına iyi gelir.

Kansızlığa kuru incir

İncir, B1, B2 ve C vitamini açısından zengindir. Boğaz ağrısı bronşit ve öksürüğe faydalıdır. Vücudun direncini arttırır. Yaşlanmaya karşı savaşır. Yüksek demir içeriği ile kansızlığa iyi gelir. Tansiyonu dengeleyici özelliği vardır ve damarlar için faydalıdır.

Dalak için marul

Marul, kalsiyum minerali ile A ve C vitaminleri açısından zengin bir sebzedir. Tansiyonu düşürür. Sakinleştirici etkisi ile uykusuzluk çekenler için faydalıdır. İştah açar ve sindirimi kolaylaştırır. Dalak ve karaciğer yetmezliği ile sarılığa karşı etkilidir.

Başı ağrıyana nane

Nane sağlık açısından son derece faydalı, hoş kokulu bir bitkidir. Sinirleri yatıştırır ve vücuda rahatlık verir. Strese ve baş ağrısına iyi gelir. Spazm ve kalp çarpıntısı riskini azaltır. Ateşi düşürür. Sindirim sistemi ve mide için çok faydalıdır. Sindirimi kolaylaştırır.

Cilde ceviz yaprağı

Cevizin yaprakları ve kabukları ile hazırlanan ilaçlar kanı temizler, kansızlığı giderir. İshal ve dizanteriyi keser. Verem ve şeker hastalığında hem besleyici, hem de tedavi edici olarak kullanılır. El ve ayak sertleşmeleri ile deri çatlaklarına faydalı gelir.

Diyabete kuşkonmaz

Başta C vitamini olmak üzere bol miktarda vitamin ve mineral içeren çok besleyici bir besindir. Cinsel isteği arttırır. Kan dolaşımını hızlandırır ve kanı temizler. Bağırsakları yumuşatır ve sindirimi kolaylaştırır. İyi bir idrar söktürücü olarak kabızlıkta faydalıdır. Kandaki insülin miktarını ayarlamaya yardımcı olduğundan şeker hastalarına çok iyi gelir.