En sağlıklı besin

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mayıs 2013 Güncelleme 25 Mayıs 2013, 01:07
En sağlıklı besin

İÇİNDEKİLER

Diyetlerin bir numaralı besini olan salatalar, hem tok tutmaları hem de sağlığa verdiği katkılardan dolayı vazgeçilmez gıdaların başında yer alıyor. 2 çocuk annesi olmasına rağmen fit ve sağlıklı vücuduyla dikkatleri üzerinde toplayan Demet Kutluay'ın diyetinde de salatalar en önemli yeri işgal ediyordu. İşte Kutluay'ın vazgeçilmezleri arasında bulunan tok salata tarifleri:

DOMATESLi KIRMIZI LAHANA
Kırmızılahana ince ince kesilir ve bol sirke, limon ve çok az tuz ile iyice marine edilir. Domatesler ince ince kıyılır ve hapsi harmanlanır. Üzerine az zeytinyağı nar ekşisi eklenir. Büyük kâselerde servise hazır hale getirilir.

NAR TANELi TAZE FESLEĞEN, KIRMIZI SOĞAN VE DOMATES
Kırmızı soğan ince ince kıyılır. Domatesler elma dilimi şeklinde kesilir. İki sebze harmanlanır ve çok az zeytinyağı ile marine edilir. Üzerine taze fesleğen yaprakları ve 1 narın çeyreği serpiştirilir. Büyük bir kâsede servise hazır hale getirilir.

CEViZLi SOYA VE FiLiZLi DOMATES
İri elma dilimi halinde doğranmış domatesler zeytinyağında marine edilir. Ayrı bir yerde cevizler iri olacak şekilde dövülürler. Marine edilmiş domatesler büyük bir kâseye eklenir, üzerine soya filizi ve ceviz serpiştirilir. Az nar ekşisi eklenerek salata tatlandırılır.

FINDIKLI KURUTULMUŞ DOMATES
Kurutulmuş domatesler iyice yıkanır ve suda yumuşamaları için bekletilir. Çok az zeytinyağı ile marine edilir ve üzerine iri dövülmüş taze fındık içleri serpiştirilir.


YARIN: Yağ yakan kuşkonmaz çorbası