DOMATESLi KIRMIZI LAHANA
Kırmızılahana ince ince kesilir ve bol sirke, limon ve çok az tuz ile iyice marine edilir. Domatesler ince ince kıyılır ve hapsi harmanlanır. Üzerine az zeytinyağı nar ekşisi eklenir. Büyük kâselerde servise hazır hale getirilir.
NAR TANELi TAZE FESLEĞEN, KIRMIZI SOĞAN VE DOMATES
Kırmızı soğan ince ince kıyılır. Domatesler elma dilimi şeklinde kesilir. İki sebze harmanlanır ve çok az zeytinyağı ile marine edilir. Üzerine taze fesleğen yaprakları ve 1 narın çeyreği serpiştirilir. Büyük bir kâsede servise hazır hale getirilir.
CEViZLi SOYA VE FiLiZLi DOMATES
İri elma dilimi halinde doğranmış domatesler zeytinyağında marine edilir. Ayrı bir yerde cevizler iri olacak şekilde dövülürler. Marine edilmiş domatesler büyük bir kâseye eklenir, üzerine soya filizi ve ceviz serpiştirilir. Az nar ekşisi eklenerek salata tatlandırılır.
FINDIKLI KURUTULMUŞ DOMATES
Kurutulmuş domatesler iyice yıkanır ve suda yumuşamaları için bekletilir. Çok az zeytinyağı ile marine edilir ve üzerine iri dövülmüş taze fındık içleri serpiştirilir.
YARIN: Yağ yakan kuşkonmaz çorbası