Salata mucizesi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mayıs 2013 Güncelleme 24 Mayıs 2013, 00:00
Salata mucizesi

İÇİNDEKİLER

Yaz geldi, kadınları diyet telaşı sardı. Diyetin vazgeçilmezleri arasında bulunan salatalar imdada yetişti. Gözler ise ünlü model Demet Kutluay'ın formunun sırrına çevrildi. 2 çocuk annesi olmasına rağmen fit ve sağlıklı vücuduyla dikkat çeken mankenin sırrı, tok tutan salatalardı. İşte Kutluay'ın vazgeçilmezleri:

Sarımsaklı Salata:
Sarımsaklı zeytinyağında taze rezene, pırasa: Taze, az miktarda rezene ve pırasa ince ince doğranır. Ezilmiş sarımsak ile zeytinyağı mikserden geçirilir ve sos olarak üzerine çok az şekilde dökülür. Büyük bir kasenin içerisinde servis edilir.

Turplu Ispanak Salatası:
Ispanaklar ve marul iyice yıkanıp, yapraklar halinde ayrıştırılır. Turp kabukları soyulur ve limon ile marine edilir. Ayrı bir kapta kurutulmuş domatesler ince ince kesilir ve zeytinyağı içerisinde bekletilir.

Hardallı Brüksel Lahanası:
Yeşillikler turp ile harmanlanarak büyük bir kase içerisine eklenir. Brüksel lahanaları buharda veya az suda haşlanır ve soğumaya yakın 4 eşit parçaya bölünür. Hardal ayrı bir yerde sulandırılır, az zeytinyağı ile hacim kazandırılır ve Brüksel lahanaları marine edilir.

Pancarlı Domates:
Domatesler ve turşuluk pancarlar elma dilimi şeklinde kesilir. Üzerine pancar turşusu suyu serpiştirilir.

YARIN: Tok tutan salatalar- 3