Salata tok tutar

Demet Kutluay'ın diyetinde salatalar önemli yer tutuyor. Taze sebze ve meyve ile yapılan bu salataları doyana kadar yiyebilir ve fazla kilolardan kurtulabilirsiniz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mayıs 2013 Güncelleme 23 Mayıs 2013, 00:00
Salata tok tutar

İÇİNDEKİLER

Salataların içinde bulunan taze sebzemeyve, baharatlar ve zeytinyağındaki fonksiyonel kimyasallar, dediğimiz yararlı besin bileşikleri sayesinde, farklı hastalıklara iyileştirici etki oluşturabilmektedir. Çoğunlukla kanser ve kalp hastalıklarından koruyucu içeriklere sahip olan bu salatalardan, evinizde yemeklerinizin yanında istediğiniz büyüklükte hazırlayabilir ve doyana kadar yiyebilirsiniz.

SİRKELİ SALATALIK:
Salatalıklar boyuna ince şeritler halinde doğranır. Üzüm sirkesi ve çok az zeytinyağı ile marine edilir. Üzerine kuru nane serpiştirilir. Büyük bir kâsenin içerisine eklenir.

ZEYTİNYAĞINDA HAVUÇ:
Havuçlar ince uzun şeritler halinde kesilir ve dağılmayacak şekilde buharda haşlanır. Zeytinyağı ile marine edilerek büyük kâselerin içerisine konur.

KETEN TOHUMLU BADEMLİ VE SİRKELİ DOMATES:
Domatesler elma dilimi şeklinde dilimlenir. Bol balzemik sirke ile marine edilir. Üzerlerine keten tohumu ve çok az iri dövülmüş tuzsuz badem kırıntıları serpiştirilir ve büyük bir kâseye konur.


YARIN: Tok tutan salatalar - 2