Bugünkü
Takvim
  • Yaşam
  • 23.05.2013 Gazete
ABONE OL

tok tutar

'ın diyetinde lar önemli yer tutuyor. Taze ile yapılan bu salataları doyana kadar yiyebilir ve fazla kilolardan kurtulabilirsiniz

Salata tok tutar
ların içinde bulunan taze sebzemeyve, baharatlar ve zeytinyağındaki fonksiyonel kimyasallar, dediğimiz yararlı besin bileşikleri sayesinde, farklı hastalıklara iyileştirici etki oluşturabilmektedir. Çoğunlukla kanser ve kalp hastalıklarından koruyucu içeriklere sahip olan bu salatalardan, evinizde yemeklerinizin yanında istediğiniz büyüklükte hazırlayabilir ve doyana kadar yiyebilirsiniz.

SİRKELİ SALATALIK:
Salatalıklar boyuna ince şeritler halinde doğranır. ve çok az zeytinyağı ile marine edilir. Üzerine kuru nane serpiştirilir. Büyük bir kâsenin içerisine eklenir.

ZEYTİNYAĞINDA HAVUÇ:
Havuçlar ince uzun şeritler halinde kesilir ve dağılmayacak şekilde buharda haşlanır. Zeytinyağı ile marine edilerek büyük kâselerin içerisine konur.

KETEN TOHUMLU BADEMLİ VE SİRKELİ DOMATES:
Domatesler elma dilimi şeklinde dilimlenir. Bol balzemik sirke ile marine edilir. Üzerlerine keten tohumu ve çok az iri dövülmüş tuzsuz badem kırıntıları serpiştirilir ve büyük bir kâseye konur.


YARIN: Tok tutan salatalar - 2



kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan TAKVİM veya takvim.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


Turkuvaz olarak kişisel verilerinizi işliyor, aynı zamanda kanunlarda öngörülen teknik ve idari tedbirleri alarak bu verilerinizin korunması için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. İşlenen kişisel verilerinize ilişkin aydınlatma metnine veri politikası sayfasını ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.