Egzamaya dulaptal otu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mayıs 2013 Güncelleme 22 Mayıs 2013, 00:00
Egzamaya dulaptal otu

İÇİNDEKİLER

Dulaptal ağacının yalnızca kabukları tıbbi olarak kullanılır. Bitkinin çiçekleri, meyvesi ve yeşil kısmı oldukça zehirlidir. Bu nedenle dahilen kullanılmamalıdır. Egzama gibi cilt hastalıkları ile arpacığa karşı çok etkilidir.

Gut ilacı dişbudak
Dişbudak ağacının kabukları, yaprakları ve tohumları kurutulup suda kaynatılarak kullanılır. Soğuk algınlığı ve kas ağrılarına iyi gelir. Yaprakları romatizma ve gut ağrılarını hafifletir ve anne sütünü arttırır. Kabukları ise ateş düşürücüdür.

Deve dikeni ateşi alır
Deve dikeni tohumu tıbbi olarak faydalıdır. Bir tutam devedikeni suda haşlanarak yudum yudum içilirse ateşi düşürür. Sirkesi iştahı açar, mideye kuvvet verir ve hazmı kolaylaştırır. Kumları dökmeye yardımcı olur ve cinsel gücü arttırır.

Mayasıl tansiyon düşürür
Mayasıl otu çiçekleriyle birlikte kaynamış suda demlenerek çay şeklinde ya da haricen kullanılır. Yüksek tansiyonu düşürür. Gaz söktürücüdür. Mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Sinirleri uyarır ve vücuda kuvvet verir. Şeker hastaları için faydalıdır. Terleticidir.

Romatizmaya mine çiçeği

Mine çiçeği, kurutulmuş yaprakları ve kökleri kaynatılarak kullanılır. Lapa haline getirildikten sonra romatizma ağrılarına ve iltihaplara karşı kullanılabilir. Kurutulmuş mine çiçeği demlendikten sonra süzülerek çayı da içilebilir.

Böbreklere bakla lazım
Kuru bakla hazmı kolaylaştırır. İdrar yollarını temizler. Böbreklere oldukça yararlıdır: Böbrek ağrılarını hafifletir, böbrek kumlarının ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur. Göğüs hastalıkları ve öksürüğe de iyi gelir.

Adaçayı diş beyazlatır

Ülkemizde bolca yetişen adaçayı gaz söktürücü etkisi nedeniyle mide ve bağırsak gazlarını gidermede faydalıdır. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardım eder. Dişleri beyazlatır ve güçlendirir. Sinirli ve gerginlik içinde olanlara faydalıdır.

Kolon kanserine kefir
Mucizevi içecek kefir muhteşem bir probiyotik kaynağı olarak bilinir. Yüzyıllardır kullanılan kefir tüm alerjilere karşı en etkili iyileştiricidir. Hiçbir yan etkisi bulunmayan güçlü bir antibiyotiktir. Bağırsak yolunu temizler. Sindirimi kolaylaştırır ve kolon kanserini tedavi edicidir.

Hurma ecza dolabı gibi
Hurma vücudun ihtiyaç duyduğu pek çok vitamin ve minerali içinde barındırması ile özellikle çocuklar, hastalar ve hamileler için oldukça faydalıdır. Kansızlığı azaltır. Stresi ve gerginliği azaltır. Kansere, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Bronşit ve vereme de iyi gelir.