Burçak kalbe iyi bakar

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mayıs 2013 Güncelleme 21 Mayıs 2013, 00:00
Burçak kalbe iyi bakar

İÇİNDEKİLER

Burçak tohumu kurutulup toz haline getirildikten sonra çeşitli ilaç yapımında kullanılır. Kalbi güçlendirir ve kalp hastalıklarına karşı korur. Taneleri isilik ve mayasıla iyi gelir. Helvası zayıf vücutlara kuvvet verir.

Hasta mideye centiyane
Centiyane bitkisinde pektin, tanen, çeşitli alkaloitler, yağ ve şeker bulunur. Mide ve tükürük salgılarını arttırır ve hazmı kolaylaştırır. Mide şikayetlerini azaltır. İdrar söktürür. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Kas kramplarını çözer. Ateş düşürücüdür. Kansızlıkta da çok faydalıdır.

Karaciğere kereviz
Kereviz kandaki stresi hormonlarını azaltır ve sinir yorgunluğunu giderir. Karaciğer şişliğini ve sarılığı giderir. Sivilceleri azaltır. Gaz söktürücüdür. Böbrek kumu ve taşının dökülmesine yardımcı olur. Yüksek tansiyon hastalarına faydalıdır.

Sindirime kara lahana
Çok besleyici bir sebze olan kara lahana, cilt, diş ve kemik dokularının sağlamlığını arttırır. Vücuttaki zehirli maddelerin uzaklaştırılmasını sağlar. Taze kara lahana suyu mide ve bağırsak ülserine iyi gelir, bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur.

Meme kanserine kivi
Lif açısından da zengin bir besin olan kivi bağırsakları çalıştırarak sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler. Vücudu ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Başta göğüs kanseri olmak üzere, kanser oluşumuna ve ilerlemesine karşı koruyucudur.

Keçiboynuzu güç verir
Nefes darlığına karşı çok etkili olan keçiboynuzu bronşları açar, göğsü yumuşatır ve göğüs ağrısını azaltır. Balgamı ve öksürüğü keser. Astımda faydalıdır. Sinirleri rahatlatır. Cinsel isteği ve gücü arttırır. İktidarsızlığa ve sperm azlığına karşı çok faydalıdır.

Havuç güzelleştirir
Havuç gözlere iyi gelmesiyle bilinir. Kansere karşı koruyucudur. Kalp krizi ve felç riskini azaltır. Vücuttaki zararlı maddeleri uzaklaştırarak kanı temizler. Cilde tazelik ve canlılık verir. Cilt hastalıklarına karşı yararlıdır.

Kansızlığa karabiber
Dünyada en çok kullanılan baharat olan karabiber sindirim sisteminin sağlıklı ve düzenli çalışmasına yardımcı olarak hazmı kolaylaştırır. Sindirim sistemindeki mikropları öldürür. Cinsel gücü arttırır. Sinirleri kuvvetlendirir ve kansızlığa karşı faydalıdır.

Ses kısıklığına ebegümeci
Ebegümecinin yaprakları sebze olarak, çiçekleri de ilaç olarak kullanılır. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser. Ateş düşürücüdür. Nezle ve bronşite iyi gelir. Burun kanamasını keser; Burun tıkanıklığını giderir. Nefes darlığında faydalıdır. Ses kısıklığını, boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir.