Mutluluk çikolatada

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mayıs 2013 Güncelleme 17 Mayıs 2013, 00:00
Mutluluk çikolatada

İÇİNDEKİLER

Çağın hastalığı olan stres, insan sağlığının bir numaralı düşmanı olarak karşımıza çıkıyor. Çikolata, içeriğindeki "penilatilmanın" maddesi sayesinde stres faktörlerini en aza indiriyor ve kişiyi mutlu ediyor. Uzmanlar her gün bir parça çikolata tüketilmesini öneriyor.

BRONŞİTE SUSAM...
Dar gelirlilerin baş tacı olan simit, yağ ve protein içeriyor. Susamdan elde edilen tahin, bal ile karıştırılıp yenilirse boğaz ağrısı ve bronşite iyi geliyor. Özellikle çocukların haftada bir kez simit yemesi tavsiye ediliyor.

KANSER DÜŞMANI KİVİ
C Vitamini deposu kivi, kanser hücrelerini yok ediyor. Bir tanesinde, günlük alınması gereken C vitamini ihtiyacının fazlası bulunan kivi, aynı zamanda baş ağrılarını dindiriyor.

ATEŞİ DÜŞÜRÜYOR
Vişnenin, şeker oranı kirazdan düşük olduğu için daha az kalori içeriyor. Ateşi düşürüyor, susuzluğu önlüyor. Kanı temizleyen vişnenin, ağız kokusunu da yok ettiği belirtiliyor.

CİLT İÇİN KAYISI
Lezzetiyle büyüleyen kayısı, cildi güzelleştiriyor ve yaşlanma etkilerini en aza indiriyor. Kan yapıcı bir özelliğe de sahip olan bu mucize meyve, kalp hastalıklarının ve kataraktın önlenmesine yardımcı oluyor.