Öksürüğe meyan kökü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mayıs 2013 Güncelleme 10 Mayıs 2013, 00:00
Öksürüğe meyan kökü

İÇİNDEKİLER

Pek çok hastalığa iyi gelen meyan kökü özellikle soğuk havalarda grip, nezle, anjin ve nefes darlığına karşı etki gösteriyor. Geçmeyen öksürüğe iyi geliyor, balgam söktürüyor. Yüksek tansiyonun düşmesine yardımcı oluyor.

Ahududu ye dinç kal
Vücuttaki toksin maddeleri dışarı atan ahududu, kanı temizler. Dinçlik verir. Ateş düşürücü etkisi nedeniyle ateşli hastalıklarda faydalıdır. Romatizma, kansızlık ve verem hastalıklarına karşı yararlıdır. Dokuları sıkılaştırıcı etkisi vardır.

Muşmula ishali keser
Muşmula meyvesi C vitamini ile karoten ve çeşitli mineraller içerir. Bağırsakların ve böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar. Böbrek ve mesanedeki kumları dökmeye yardımcı olur. Bağırsak iltihabına karşı faydalıdır. İshal ve dizanteriyi giderir. Sinirleri güçlendirir. Mideyi kuvvetlendirir. Kan dolaşımını düzenler.

Tansiyona patlıcan ayarı
Düşük kalorili patlıcan; sinirleri yatıştırır ve tansiyonu düşürür. Kalp çarpıntısını giderir. Bağırsakları yumuşatır ve idrar söktürür. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür ve damar tıkanıklığına iyi gelir. Basura iyi gelir. Kilo vermeye yardımcı olur.

Salatalık kan temizler
A, C, B1 ve B2 vitamini zengini salatalık iyi bir kan temizleyicidir. Harareti keser. Yorgunluğu giderir. Romatizma ağrılarını hafifletir. Uykusuzluğa iyi gelir. Kolesterolü düşürür. Vücudun enfeksiyonlara karşı direncini arttırır. Ter bezlerinin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.

Bulantıya ebegümeci
Ebegümeci; göğsü yumuşatır. Öksürük keser. Mide bulantısı ve kusmaları önler. Ateşi düşürür. Boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir. Dişeti hastalıklarını tedavi eder. Bu bitkinin yaprakları tahriş olan cildi dış etkenlere karşı korur. Cildi nemlendirir ve yumuşatır.

Kalp çarpıntısına armut
Armut, kandaki üre asidi ve üre tuzlarını dışarı attığından, böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Nezleyi geçirir, hazmı kolaylaştırıp çarpıntıyı önler, sinirleri yatıştırarak beyni çalıştırır. Romatizma tedavisinde faydalıdır.

Uykusuzluğa marul
Marul sinirleri yatıştırır. Tansiyonu düşürür. Sakinleştirici etkisi ile uykusuzluk çekenler için faydalıdır. İştah açar ve sindirimi kolaylaştırır. Kabızlığı giderir. Dalak ve karaciğer yetmezliği ile sarılığa karşı etkilidir.

Halsizliğe çare bamya
Bamya, mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak sindirim sistemine yardımcı olur. Lif oranı yüksek bir besin olan bamya, idrar söktürücüdür. Mineraller açısından da zengin bir sebze olan bamya, halsizliğe iyi gelir.