Selülite teslim olmayın

Selülitten kaçmak için öncelikli olarak yağlı yiyecekleri kesmek gerekiyor. Sonra ise bol bol sebze yemek lazım

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mayıs 2013 Güncelleme 07 Mayıs 2013, 00:00
Selülite teslim olmayın

İÇİNDEKİLER

Uzmanlar selülite karşı soya, üzüm çekirdeği, toz kakao, maydanoz, brokoli, karnabahar, portakal, kuşkonmaz, lahana, soğan, sarımsak, ananas, muz, kereviz, yeşil çay ve bol su tüketimini öneriyor. Salam, sosis ve sucuk, fazla tuz tüketimi, rafine şeker, katı yağ, içki ve sigara ise selülitleri azdırıyor.

BALLI SiRKE MASKESi
Eşit ölçülerde bal ve sirkeyi karıştırın, buğday unu ekleyip hamur yapın. Selülitli bölgeye uygulayın. Üzerini naylonla ve onun da üzerini battaniyeyle kapatın, 2 saat bekletin. Ertesi gün tuzsuz yağsız loru aynı bölgeye sürün, sarıp 2 saat bekletin.

DOĞAL MASKE
Sarmaşık yaprakları ile kırlangıç otunu 20 dakika suda kaynatın. Süzülerek elde edilen posaya, yulaf unu karıştırıp lapa oluncaya kadar susam yağı ile yoğurun. Karışımı temiz bir beze yayarak selülitli bölgeye sürün.

SiRKE MASKESi
Derecesi yüzde 4-6 olan doğal elma sirkesi kullanılmalıdır. Elma sirkesi ve suyu birebir oranında karıştırın. Bu karışıma limon yağı veya nane yağı ekleyip selülitli bölgeye sürün. Üzerini naylonla ve onun da üzerini battaniyeyle kapatın. Bir saat bekleyin. Sonra maskeyi yıkayın, nemlendirici sürün.

ALINACAK ÖNLEMLER
Günde en az 2.5 litre su içilmeli.  Rafine şekerlerden uzak durulmalı ve günlük tuz tüketimi azaltılmalı.  Yemeklerde kullanılan yağ miktarı düşürülmeli.  Alkol, sigara, çay-kahve ve gazlı içeçek tüketimi en aza indirilmeli.  Yemekleri pişirirken haşlama ya da buğulama yöntemi tercih edilmeli.  Dondurulmuş ve konserve ürünlerden kaçınmalı.  Öğün atlamamaya özen gösterilmeli.  Çok sık kilo alıp vermekten kaçınılmalı. Posanın en iyi kaynakları sebzemeyve ve kurubaklagiller mutlaka tüketilmeli.