Başı ağrıyana nane

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mayıs 2013 Güncelleme 07 Mayıs 2013, 10:45
Başı ağrıyana nane

İÇİNDEKİLER

GENÇLİK İKSİRİ KARADUT
Kalsiyum, demir, B1, B2 ve C vitaminlerini içeren tadı ile görüntüsü ile harika bir şifalı bitkidir. Sürekli yorulanlar için enerji deposudur. Tam bir antioksidan kaynağıdır. Yaşlanmayı geciktirir. Sabahları aç karnına yenen bir avuç karadut, bağırsak kurtlarının döker.

YARA BANDI YOĞURT SUYU
Yoğurt suyu tam manasıyla bir vitamin, protein ve mineral deposudur. B2 kaynağı olan yoğurt suyu göz ve ağız kenarlarında çatlamalara iyi gelir. Yaraların iyileşmesini sağlar. Cildi güzelleştirir ve böbrek taşı ile böbrek kumlarını düşürür.

DAMARLAR İÇİN NOHUT
Nohut bitkisel protein ve B vitaminleri ile demir, kalsiyum, fosfat ve fosfor gibi mineraller açısından zengindir. Anne sütünü arttırır. Vücuttaki damarları açar. Cinsel isteği ve gücü arttırır. Göğüs kanserine karşı koruyucudur. Vücutta fazla su toplanmasını önler.

MİDE DOSTU KAKULE
Kakule
zencefilgiller familyasından bir bitkidir. İçeriğinde sineol, terpineol ve asetat vardır. Mide için faydalıdır. Mide gazlarını giderir, gastirit ve ülsere iyi gelir. Reflüyü önler. Şişkinlikleri alır, yanma ve ekşimelere karşı faydalıdır.

ÖKSÜRÜĞE OKALİPTÜS
Solunum
yollarına ferahlık veren okaliptüs öksürüğü keser. Boğaz ve burun iltihaplarını giderir. Göğsü yumuşatır. Nezlede faydalıdır. Ateşi düşürür. Vücudu kuvvetlendirir. Bronşite ve diğer solunum yolları hastalıklarında faydalıdır.

KARACİĞERE MARUL
Marul, kalsiyum minerali ile A ve C vitaminleri açısından zengin bir sebzedir. Tansiyonu düşürür. Sakinleştirici etkisi ile uykusuzluk çekenler için faydalıdır. Aybaşı halini düzenler ve ağrısını hafifletir. Dalak ve karaciğer yetmezliği ile sarılığa karşı etkilidir.

BAŞI AĞRIYANA NANE
Dünyada 25-30 kadar türü bulunan, sağlık açısından son derece faydalı, hoş kokulu bir bitkidir. Sinirleri yatıştırır ve vücuda rahatlık verir. Strese ve baş ağrısına iyi gelir. Spazm ve kalp çarpıntısı riskini azaltır. Ateşi düşürür. Sindirim sistemi ve mide için çok faydalıdır.

KALP RİTİMSİZLİĞİNE LALE
Lale güzel çiçekleri ile süs bitkisi olarak yetiştirilen, soğanlı, çiçeklerin ortak adıdır. Yaprakları ve sapları kalp hastalıklarında kalp atışını düzenlemek için kullanılır. Kabızlığı gidermekte etkilidir. Çiçeğinin suyu doğumu kolaylaştırır. Çiçekleri fitil yapılıp kadın hastalıklarında kullanılır.

EGZAMA İLACI LABADA
Labada
daha çok dağ, orman ve çayırlarda sulak yerlerde kendiliğinden yetişen bir bitkidir. Mide ve bağırsak bozukluklarını giderir, ishali keser. Kanı ve bağırsakları temizler. Labada çayı, vücudu rahatlatır ve kuvvet verir. Haşlanıp deriye konursa kaşıntıları azaltır. Egzama ve yaraların iyileşmesine yardımcı olur.