Kalbin rengi kırmızı
İnsan vücuduna sayısız fayda veren besinler renklerine göre de özellikler gösteriyor. Kırmızı besinler özellikle kalp rahatsızlıklarına iyi gelirken aynı zamanda kansere karşı da etkili oluyor
Çilek: Bol C vitamini içerir. Enfeksiyonlara karşı direnci artırır. Antioksidandır, kansere karşı koruyucudur.
Kırmızı erik: Kansızlığın en iyi ilaçları arasındadır.
Domates: Likopen sayesinde yemek borusu, mide, kolon-rektum ve prostat kanserlerini önler.
Kuşburnu: Kalp ve damar hastalıklarını önleyici etkisi çok büyüktür.
Kırmızı elma: Potasyum açısından zengindir. Kemik ve diş sağlığını koruduğu gibi solunum yolları açısından da hayati faydalar sağlar.
Kırmızı biber: Kırmızı biberler, yeşil olanlardan iki kat daha fazla C vitamini içerir. Felç ve inme riskini yüzde 30 azaltır. Damarların genç kalmasını sağlar ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kırmızı fasulye: Kırmızı fasulyenin içinde bulunan 'phytonutrients' vücudun kendi antioksidanlarını üretmesine yardımcı olur ve hücrelerini kanserden korur. Ayrıca kalp hastalıklarına ve erken yaşlanmaya karşı da etkin şekilde mücadele eder.
Kırmızı greyfurt: Kansere ve kalp hastalıklarına karşı iyi gelir.
Kırmızı üzüm: Hem kansızlığa iyi gelir hem kalp ve damarları korur. Aynı zamanda vücudu temizler ve gençleştirir.
Böğürtlen: Genç kalmak ve cildi taze tutmak için en iyi besinler arasında gelir. Kansere karşı tam bir koruma kalkanıdır.