Göğüsler için brokoli ye

Meme kanseri Türkiye'de en yaygın kanser türleri arasında yer alıyor. Brokoli, portakal ve zeytinyağı ise bu kansere adeta büyük bir set çekiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Nisan 2013 Güncelleme 16 Nisan 2013, 00:00
Göğüsler için brokoli ye

İÇİNDEKİLER

Meme kanseri Türkiye'deki en yaygın kanser türleri arasında yer alıyor. Kadınlar arasında ise ilk sırada. Erken teşhiste tedavisi mümkün olan bu kansere yakalanmadan da önlem alabilirsiniz. Çünkü yediklerinize ve yaşam tarzınıza dikkat etmek sizi kanserden koruyan en önemli maddelerden biri... İlaç niyetine yiyebileceğiniz besinler ile meme kanserinin önüne geçebilirsiniz!

Kefir: Tümör oluşumunu engeller ya da var olanın ilerlemesini azaltır. Araştırmalara göre kefir, kanser riskini yüzde 55 oranında azaltıyor. İlaçlarla beraber kullanımda ise bu rakam yüzde 70'e çıkıyor.

Zeytinyağı: Zeytinyağında bulunan oleik asit, meme kanserine karşı koruyucu özellikler taşıyor. Oleik asit, meme kanserli hastalarda kullanılan ilaçların etkinliğini de arttırıyor. Zeytinyağının etkinliğinin artması için ise çiğ tüketilmeye gayret edilmelidir. Yemek yaparken kullanılırsa yemek pişmeden 5 dakika önce ilave edilmelidir.

Üzüm kabuğu ve çekirdeği:
Üzüm kabuğunda bulunan resveratrol, kanser önleyici özelliğe sahiptir. Aynı zamanda üzüm çekirdeğinde bol miktarda bulunan polifenoller, antioksidan özellik göstererek serbest radikallerin etkisini azaltır. Üzüm çekirdeği, meme kanserine karşı koruduğu gibi tedavideki yan etkileri de azaltır.

Brokoli: A, C, E ve karotenden oldukça zengindir. Brokoli, meme kanserine karşı 5 koruyucu madde içermektedir. Sulforafen bunlardan en güçlü olanıdır.

Sarımsak ve soğan: Sülfürlü bazı bileşikler içerirler . Bu sebzelerin kansere karşı koruduğu, vücuttaki zararlı maddeleri etkisiz hale getiren enzimleri aktive ettiği, bağışıklık sistemini güçlendirdiği ispatlanmıştır.

Portakal: Folik asit eksikliği, meme ve kolon kanseri riskini arttırıyor. Bu nedenle folik asidin en çok bulunduğu portakal, fındık, ceviz ve fasulyeyi bolca yemek gerekiyor.